25 / 04 / 2024

Markalı projeden ev alırken dikkat edilecek hususlar!

Markalı projeden ev alırken dikkat edilecek hususlar!

Havuzundan spor salonuna kadar birçok hizmeti birarada sunan markalı projelerden ev alırken dikkat etmeniz gerekenleri sıraladık. Bizden söylemesi, uygulaması size kalmış...



Markalı projelerden konut alırken dikkat edilecek hususlar içerisinde en önemli ve dikkat edilmesi gereken özellikler teker teker sıralandı. İşte Projeden ev alırken dikkat edilecek hususlar...



TAPUDA İMZALAYIN! 

Satış sözleşmesini tapuda ya da noterde yapmalısınız. Bunun dışında herhangi bir yerde sözleşme imzalamak risklidir. O yüzden ev ödemelerini banka havalesi yoluyla yapm ve sözleşmeyi tapu ya da noterde imzalayın. 


KAT MÜLKİYETİNİ SEÇİN

Kat irtifaklı değil de, kat mülkiyet tapulu evleri almanızı öneririz. 

Çünkü kat irtifakı, iskan belgesinin alınmadığını gösterir. Kat irtifakına sahip bir ev aldığınızda elektrik, su gibi abonelikleri gerçekleştiremeyeceğiniz gibi konut kredisi de kullanamazsınız. 


YÖNETİM PLANINA DİKKAT 

Yeni projeden ev alacaklar yapınır yönetim planını mutlaka okusun. 

Sözleşme yaparken yönetim planını incelemeden imza atarsanız, ileridı sorunlarla karşılaştığınızda itiraz etme şansınız azalıp Bu sorunlar nelerdir derseniz, örnek verelim. 

Yüksek aidat, ortak alanlar m kullanımı, hizmetlerden yararlanma noktasında hoşunuza gitmeyecek uygulamalarla karşılaşmamak içir tüm bunların yazılı olduğu yönetim planını okumanızda fayda var. 

DENETLEME ÖNEMLİ 

Denetlemek derken kastettiğimiz şu; inşaat projesinin mimari projeye uygunluğunun denetlenmesi önem arz eder. Çoğunlukla bu konulardc vatandaşların bilgisi yeterli değildir. 

O yüzden bir uzmandan yardım alarak, vaziyet planı, mimari proje gibi belgeleri inceletin deriz. 

HANGİ ŞİRKET YAPIYOR? 

Projeyi yapan inşaat şirketi, tüm bı maddelerin en önemlisi. Neden mi?  Daha önceki projelerinde müşterilerini mağdur etmeyen şirket muhtemelen diğer projelerinde de etmez. Siz siz olun, şirketin geçmiş projelerini gidip yerinde inceleyin ve kararınızı öyle verin. 


KONUTUMU GEÇ TESLİM EDECEKLER SORU: Geçen sene inşaat halindeki projeden ev aldım. Teslim tarihi olarak 2016 Haziran ayı söylenmişti. Ancak bir süre uzayacağını söylediler. Bu durumdo şirketin bize para ödemesi gerekmiyor mu? 


CEVAP: Uğradığınız zararın karşılanmasını talep etme hakkınız var. 

Şirketler, sözleşmede yazılan tarihte evi teslim etmezlerse, alıcının zararlarını karşılamakla yükümlü. Sözleşmede yazılı olan maddeler sizin aleyhinize gibi olsa da hakkınızı arayabilirsiniz. 

Bu noktada bir avukattan yardım alarak, yapabileceklerinizi öğrenebilirsiniz. 


Posta

 


Geri Dön