26 / 04 / 2024

Markantalya AVM satılıyor mu?

Markantalya AVM satılıyor mu?

Kayyum atanan MarkAntalya AVM'nin, TMSF'nin el koyduğu bankalara olan borçları nedeniyle yine TMSF tarafından satışa çıkarılacağı öne sürüldü.



Kayyum atanan MarkAntalya AVM'nin, TMSF'nin el koyduğu bankalara olan borçları nedeniyle yine TMSF tarafından satışa çıkarılacağı öne sürüldü.


 Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yönelik soruşturma kapsamında, Kadıah- V metoğulları Asfalt inşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ile Antalya'daki en büyük alışveriş merkezi MarkAntalya'yı da bünyesinde barındıran MLC Döner Gıda Et ve Et Ürünleri Restoran Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'ne kayyum atanmasını talep etti. Savcılığın talebini değerlendiren Antalya 5. Sulh Ceza Hakimliği, söz konusu şirketlerin kapsam ve faaliyet alanlarını dikkate alınarak, 674 sayılı KHK'nın 19/2 ve CMK'nın 133/1 maddeleri gereğince, TMSF yönetim organlarının tüm yetkilerini kullanmak üzere şirketlere Ekim 2016 tarihinde kayyum olarak atanmasına karar verdi. Kadıahmetoğulları AŞ'nin sahiplerinden iş adamı Hilmi Ünal'ın Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında arandığı ifade edildi. 


TMSF'ye devredilmişti


 AVM zaten kayyum atanmadan bir süre önce de TMSF'ye devredilmişti. AVM'ye sahip olan grubun inşaat şirketinin Bank Asya başka olmak üzere bazı bankalara 550 milyon lira dolayında önemli borçlarının olduğu, alacaklı bankaların TMSFye geçtiği, TMSFnin de bu alacağı tahsil etmek maksadıyla AVM'nin satışa çıkarılmasını talep edeceği, yakın bir tarihte İstanbul'da bu yönde bir ihale yapılacağı öğrenildi. 


AVM'nin içerisinde Uluslararası Antalya Üniversitesi ve Muratpaşa Vakfı'nın alanları da bulunuyor. Vakıf, restoran ve sinema katının yüzde 30'una, iş merkezi olan ve içinde üniversitenin de yer aldığı kuleden de bir kata sahip. 


2017'nin ilk bölümünde 


Satışta üniversite alanı ile vakıf alanının satılmayacağı, AVM şirketine ait kalan diğer katlar ile restoran ve sinema katındaki yüzde 70'lik hissenin satışa çıkartılacağı öğrenildi. Satış işleminin 2017 yılının ilk 6 ayında yapılacağı tahmin ediliyor. Siyasi kulislerden edinilen bilgiye göre AVM bir blok olarak satılacak. AVM'nin olduğu binanın satılacak bölümünün değeri ise bilinmiyor. Kadıahmetoğulları projesi olan MarkAntalya Alışveriş Merkezi, tam 51 bin metrekarelik kiralanabilir alanda hizmet veriyor. İçinde ünlü markaların bulunduğu 155 mağazasının yanı sıra teras alanları ve 3 bin araçlık şehrin en büyük ve otoparkına sahip. 


Antalya Akdeniz Manşet


Geri Dön