29 / 03 / 2024

Marks & Spencer Fiba Holding ile mağaza sayısını artıracak

Marks & Spencer Fiba Holding ile mağaza sayısını artıracak

Alman Gerry Weber, Bahreynli Baby Shop ve İngiliz New Look uygun ortak ararken Marks & Spencer Fiba Holding ile mağaza sayısını artıracak



 Dünya perakende devleri New Look, Baby Shop ve Gerry Weber Türkiye'deki ilk mağazasını açacaklarını açıkladı

Bu yıl Berlin'de düzenlenen Dünya Perakende Kongresi'ne katılan perakende devleri gözünü Türkiye'ye dikti.

ORTADOĞU'NUN en büyük perakende gruplarından Bahreynli Landmark, hazırgiyim markası Max'ten sonra grubun amiral gemisi Baby Shop'u da Türkiye'ye getiriyor. Landmark CEO'su Ramanathan Hariharan, 'Bebek ve çocukların ihtiyacı olan her şeyi tek bir mağazada satacağız' dedi. Türkiye'ye Pendik Neomarin AVM'de açtığı hazırgiyim mağazası Max ile giriş yapan Ortadoğu'nun en büyük perakende gruplarından 3.8 milyar dolar cirolu Bahreynli Landmark Group şimdi de bebek ve çocuk markası Baby Shop'u Türkiye'ye getirmeye hazırlanıyor. Landmark Group'un CEO'su Ramanathan Hariharan Türkiye'ye 0-10 yaş arası bebek ve çocukla ilgili her türlü ürünün bulunabileceği Baby Shop adını verdikleri yepyeni markayı en geç 2011 yılı içinde getirmeyi planladıklarını söyledi.

Alman Gerry Weber ilk mağazasını açacak
TÜRKİYE'DE hali hazırda üretim yapan Alman hazırgiyim firması Gerry Weber'in genişlemeden sorumlu başkanı Udo Weber, Türkiye'de mağaza açmak için ortak aradıklarını, birçok görüşme yapmalarına rağmen istedikleri partner'ı bulamadıklarını söyledi. Partner bulamazlarsa özellikle Turkmall'un AVM'lerinde mağaza açabileceklerini dile getiren Weber, 'İstanbul,  Ankara  ve  İzmir  önceliğimiz olacak' diye konuştu.

New Look ortak bulunca Türkiye'de
İNGİLİZ hazırgiyimci New Look da ortak bulamadığı için Türkiye'ye girmeyi bekleyenlerden. CEO Carl McPhail, Türkiye'de pek çok marka ile franchise için görüştüklerini ancak istedikleri tecrübeye sahip bir partner bulamadıklarını ifade etti. En son Saide Tekstil ile görüştüklerini dile getiren McPhail, '122 ülkede ürünlerimiz satılıyor. Yeni bir pazara girerken hem ortağınızın hem de iş yapacağınız ülkenin koşullarının uygun olması gerekiyor. Sadece bu detayları netleştirmeye çalışıyoruz' dedi.

'Fiba'dan memnunuz mağazaları artıracağız'
TÜRKİYE temsilciliğini Fiba Holding'in yaptığı İngiliz hazırgiyim devi Marks&Spencer'ın yöneticileri, Türkiye'de Fiba Grubu ile ortaklıklarından memnun olduklarını ve Türkiye'de Fiba ile büyümek istediklerini söyledi. Özellikle kaliteyi uygun fiyata sunmak için yeni konseptler geliştirdiklerini ifade eden yetkililer, 'Türk ekonomisi de gayet iyi gidiyor. mağaza sayısını da artırmak istiyoruz' diyor.

'20 yılda 1 milyar yeni tüketici gelecek'
LI&FUNG'UN ABD Başkanı Rick Darling, küresel perakende sektörüne yönelik öngörülerde bulundu. Darling, 'Gelecek 20 yılda BRIC ülkeleri ve gelişmekte olan ülkelerden 1 milyar yeni tüketici pazara girecek. Bundan sonrası için başarılı olmak, tedarik zincirinde ne kadar etkin olduğunuza bağlı' dedi.Darling, tasarım merkezlerinin daha az karbon ayak izi için üretim merkzlerinin yanına taşınacağını dile getirdi.
Pınar çelik/Sabah


Geri Dön