23 / 04 / 2024

Marmara Adası’nın mermerleri dünyaya tanıtılacak!

Marmara Adası’nın mermerleri dünyaya tanıtılacak!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, dünyadaki mermer rezervinin yüzde 15 ’ine sahip Marmara Adası’nın tarihe mal olmuş mermerini düzenleyeceği etkinlik ve tanıtımlarla Türkiye ve de dünyaya tanıtacak.



Balıkesir’in tüm değerlerine sahip çıkmak için harekete geçen Büyükşehir Belediyesi, dünyadaki en büyük ikinci mermer rezervine sahip Marmara Adası’nın mermerini düzenleyeceği etkinlik ve tanıtımlarla Türkiye ve dünyaya tanıtacak. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un talimatı ve desteğiyle 2015 yılında uluslararası mermer sempozyum yapmayı planlayan Marmara Belediyesi, bir önceki sempozyum kapsamında yapılan üç mermer heykeli Balıkesir’in muhtelif yerlerinde sergileyerek işe başladı. Balıkesir trafiğinin en yoğun noktalarında Marmara’nın dünyaca ünlü mermerinden yapılan heykeller vatandaşlarında büyük ilgisini çekiyor. Marmara mermerinin Balıkesir’de çıktığını Türkiye ve dünyaya tanıtmak için 2015 yılında uluslararası bir sempozyum ve yarışma gerçekleştireceklerini ifade eden Marmara Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, sempozyum kapsamında beş yerli, beş yabancı sanatçının Balıkesir’in önemli figürleri ve kişileri üzerinde çalışacağını kaydetti .


Üç Mermer Heykel Balıkesir’de Sergileniyor 


Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin, Marmara Adası’nda çıkan mermeri dünyaya tanıtmak için ciddi çalışmalar içerisinde olduğunu dile getiren Marmara Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, “Marmara mermeri dünyanın en büyük mermer rezervine sahip ikinci yeridir ve tarihe mal olmuştur. Biz bunu dışarıya tanıtmak istiyoruz. Bununla ilgili yaklaşık 14 yıldan beri Mimar Sinan Üniversitesi’yle birlikte uluslararası bir sempozyum yapıyoruz. Saraylar Mahallesi’nde 126 tane mermer heykel sergilenmektedir. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın A. Edip Uğur’un Marmara Adası’na yaptığı ziyarette insanlar Marmara mermerinin Balıkesir’de çıktığını bilsin diye üç tane heykel verdik.  Şu anda bu heykeller Balıkesir’in muhtelif yerlerinde sergileniyor. Herkesin rahatlıkla görebileceği bu heykeller hem Balıkesir’e görsel güzellik katıyor, hem de Marmara mermerinin tanıtımı yapılıyor” dedi.

 

Balıkesir’in Simgeleri Mermerde Can Bulacak 

2015 yılında yapılacak uluslararası sempozyum kapsamında beş yerli ve yabancı sanatçının Balıkesir’in simge figür ve kişileri üzerine çalışacağını açıklayan Marmara Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, “Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Edip Uğur’un verdiği talimatla 2015 yılında mermer sempozyumumuzu uluslararası boyutta Adamızda tekrar yapacağız. Bunun için Kasım ayında sanatçılarla görüş alışverişinde bulunacağız. Biz; onlardan Balıkesir’in simgesi olan figür ve kişilerin üzerinde çalışmalarını isteyeceğiz. Büyükşehir Belediyesi olmadan önce biz oradan küçük bir beldeydik, bugün Büyükşehir Belediyesi adalara sahip çıkıyor ve bizlerde ürettiğimiz mermeri Balıkesir’de sergiliyor ve tanıtıyoruz” dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön