26 / 04 / 2024

Marmara Ereğlisi'nde 1.1 milyon TL'ye icradan bina ve tarla!

Marmara Ereğlisi'nde 1.1 milyon TL'ye icradan bina ve tarla!

T.C. Marmara Ereğlisi İzale-i Şuyu Satış Memurluğu, Tekirdağ ili Marmara Ereğlisi ilçesindeki tarla ve binayı toplam 1 milyon 196 bin 44 TL'den ayrı ayrı satışa çıkardı. Satış, 09 Aralık 2011 Cuma günü yapılacak



Verilen ilan şöyle;

MARMARA EREĞUSİİZALE-İ ŞÜYU SATIŞ MEMURLUĞUNDAN DOSYA NO :2011-8 Satış.

TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

Ortaklığın giderilmesi kararına göre;

1. Taşınmazın Tapu Kaydı    : Tekirdağ ili, Marmaraereğlisi ilçesi, Yeniçiftlik köyü, Taşkaynak Mevkii, 4331 parsel sayılı kayıtlı 11056,00 m2 yüzölçümlü tarla vasıflı taşınmaz. ÛEÖttMfijL-J Taşınmaz Killi tırılı toprak yapısına sahip, su tutma kapasitesi iyi, drenaj sorunu olmayan, makineli tarıma elverişli kuru tarım arazileridir. Taşınmaz imar planı dışında olup, halen tarım arazisi olarak kullanılmakta ve tarla vasfındadır.

İmar Durumu i Yeniçiftlik Belediye Başkanlığının 19/07/2011 tarih ve 26-554 sayılı imar duru¬

muna göre Tekirdağ ili, Marmaraereğlisi ilçesi, Yeniçiftlik Köyü, Taşkaynak Mevkii, 4331 parsel

sayılı taşınmaz imar dışında kalmaktadır.

Değeri 243232JB0 U

Satış Saati    ; 14:00-14:10

IJiSiOSBSriIa^. Kaydı ; Tekirdağ ili, Marmaraereğlisi ilçesi, Yeniçiftlik köyü, Zeytinliküstü

Mevkii, 4356 Parsel Sayılı, 16716,00 m2 yüzölçümlü tarla vasıflı taşınmaz. &eJHS<iejl_: Belediye İmar Planında yer alan taşınmaza belediye hizmetleri kısmen gitmiştir. Etrafında tek tuk yapılaşmalar görülmektedir. Yolu stablizedir. Üzerinde veya etrafında her¬hangi değer arttırıcı unsur bulunmamaktadır. Halen tarım arazisi olarak kullanılma tadır. Yeniçiftlik Belediyesi'nin 19/07/2011 tarih, 554 sayılı yazısına göre taşınmaz imar planı içerisinde kalmakta olup TAKS:0,2Q KAKS:0,40 Bir» Yüksekliği: 6,S0 mt. olan ayrık nizamda konut yapımına müsaadelidir.

İmar Durumu : Yeniçiftlik Belediyesi'nin 19/07/2011 tarih, 554 sayılı yazısına göre taşınmaz imar planı içerisinde kalmakta olup, TAKS:%20 KAKS:%40 Bina Yüksekiiği:6,50, İnşaat nizam: ayrık, Ön Bahçe mesafesi;5.Q0, Arka bahçe mesafesi:h/2 Komşu mesafeter:3,00 olarak bildirilmiştir.

Pq§gri ; 95X812,00 TL

Sjlt&Sjiaji : 1470-1430

Açık artırma suretiyle satılarak paraya çevrilecektir. Satış Şartları:

1) Satış 09.12.2011 Cuma günü yukarıda yazılı saatler arasında Marmaraereğlisi İcra

Müdürlüğü'nde açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetinin % 60

mı ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şarti İle ihale

olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartiyle

19.12.2011 Fasilesi qunü yukarıda yazılı saatler arasında Marmaraereğlisi icıa

Müdürlüğü'nde ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da bu miktar elde edilememişse

taşınmaz en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak üzere artırma ilanında gösterilen müddet

sonunda en çok artırana ihale edilecektir. Şu kadar ki, artırma bedelinin malın tahmin edilen

kıymetinin % 40 ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhant olan alacakların toplamından

fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır.

Böyle fazla bedelle atıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2) Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin %20'si nispetinde pey akçesi veya bu miktar kadar bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde 10 yuıuı geçmemek uzeıe mehil alabilir. Katma Değer Vergisi, Damga Vergisi ve Tapu Alım Harcı alıcıya aittir. Gayrimenkulun aynından doğan birikmiş vergiler ve tellaliye, tapu satım harcı satış bedelinden ödenir.

3) ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususi ile faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile 15 gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır, aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacak¬lardır.

4) Satış bedeli hemen veya verilen müddet içinde ödenmez ise icra ve iflas Kanunu'nun 133. Maddesi gereğince ihale feshedilir.ihaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatılmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri İki ihale arasındaki farktan, diğer zararlardan ve temerrüt faizinden müteselsilen mesul tutulacak ve hiçbir hükme hacet kalmadan kendilerinden tahsil edilecek ,bu fark varsa öncelikle teminat bedelinden aimacak-

5) Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup, masrafı ver¬ildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6) Satışa İştirak edenlerin, şartnameyi görmüş ve münderecatnı kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin yukarıda yazılı dosya numarası ile müdürlüğümüze başvur-malan ilan olunur.

7) İİK127. maddesi gereğince adresi tapuda kayıtlı olmayan ilgililer ile tebligat yapılamayan¬lara ilanen tebliğ yerine kaim olacağı ilan olunur.

(icra ve İflas Kanunu Madde 126)

(*) ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.

BİK.66185

İlanı incelemek için tıklayın!


Geri Dön