20 / 04 / 2024

Marmara Park 2012'de bitirilecek!

Marmara Park 2012'de bitirilecek!

Ece Türkiye'nin Genel Müdürü Andreas Hohlmann, 'Ortağımız GGP'nin hisselerini satın aldık. Marmara Park'a yalnız devam edeceğiz' dedi



İstanbul'da Metrocity, Beylikdüzü Migros Alışveriş Merkezi, CarrefourSA Maltepe Park, Ankara'da ANKAmall, Antalya'da Antalya Migros Alışveriş Merkezi ve Eskişehir'de Espark Alışveriş Merkezi'ni yöneten Ece Türkiye'nin Genel Müdürü Andreas Hohlmann, Beylikdüzü'nde Amerikalı General Growth Properties (GGP) ile yapacakları kiralanabilir alanı 15 futbol sahası büyüklüğünde olan ve 200 milyon euro yatırımla hayata geçirilecek Beylikdüzü'nün en büyük AVM'si Marmara Park projesine GGP olmadan devam edeceklerini söyledi.

TÜRKİYE'DEN çIKMAYIZ
2008'de başlanması planlanan inşaata kriz nedeniyle 2011 Ocak ayında başlayacaklarını dile getiren Hohlmann, '10 yıldır Türkiye'deyiz. Bu şirketin arkasında dünyanın 21'inci en zengin insanı Michael Otto var. GGP'nin kriz nedeniyle iflas korumaya başvurması bizim projemizi bitirmez. Tek başımıza bu yatırımı yapma gücümüz var. GGP'nin hisselerini satın aldık. Marmara Park'ı 2012'de açacağız' diye konuştu. Türkiye'de pek çok kriz yaşadıklarını dile getiren Hohlmann, 'Biz hiçbir krizde Türkiye'den çıkmayı düşünmedik. Bundan sonra da Türkiye'de AVM yönetimi ve yatırımlarına devam edeceğiz' dedi. Hohlmann, 'Türkiye'ye girerken Koç Holding ile bir ortaklık yapmıştık. Sonra ortaklığımızı sonlandırdık. Bundan sonra da evlenmeyi düşünmüyoruz' diye konuştu.

Eğlence alanında yeni markalar getireceğiz
Uzun vadeli yatırımcı olduklarını bunun borsaya benzediğini dile getiren Hohlmann, 'Borsada uzun vadeli yatırımcılar daha başarılıdır. Bizim işimiz de öyle' dedi. Proje bazlı işlerde emeklilik fonları ya da girişim sermayeleri ile ortak işbirliklerine açık olduklarını dile getiren Hohlmann, özellikle eğlence alanında Almanya'dan Türkiye'ye hiç girmemiş farklı markaları Marmara Park'a getirmeyi planladıklarını ifade etti.
Sabah/Pınar çelik

 


Geri Dön