28 / 03 / 2024

Marmara Siegener yeni tesisini devreye alacak!

Marmara Siegener yeni tesisini devreye alacak!

Başta elektrik, inşaat, yapısal çelik, ulaştırma ve otomotiv olmak üzere birçok sektöre hizmet veren Marmara Siegener, yeni tesisini devreye almaya hazırlanıyor..



Başta elektrik, inşaat, yapısal çelik, ulaştırma ve otomotiv olmak üzere birçok sektöre hizmet veren Marmara Siegener, yeni tesisini devreye almaya hazırlanıyor. 2014 yılı içinde üçüncü bir tesis yatırımına başlama kararı aldıklarını söyleyen Marmara Siegener Galvaniz Pazarlama Satış Müdürü Bünyamin Halaç, yeni tesisin Marmara Bölgesi'nin Avrupa yakasında olacağı bilgisini verdi. Halaç, 2016 başı itibarıyla faaliyete geçmesi planlanan tesisin kapasitesinin yıllık 50 bin ton olacağını açıkladı. 


Yeni tesisin inşasını 2015 yılında bitirmeyi ve 2016 yılı başı itibarıyla devreye almayı planladıklarım bildiren Bünyamin Halaç, "Bölgedeki tesis sayımızı üçe çıkartarak stratejik ve lojistik anlamda avantaj elde etmeyi umuyoruz. Bu bölgedeki tesisimizle Avrupa'ya açılma planlarımızı da desteklenmiş olacağız. Avrupa'daki yatırımcıları teşvik ederek ürünlerini Türkiye'ye kaydırmalarını da sağlayacağız. 

Marmara Siegener Galvaniz'i yurt içi ve dışmda sektörün söz sahibi firmalarından biri yapmayı hedefliyoruz" dedi. Galvaniz sektöründeki mevcut pazarın büyümesi ve galvanizlemede bilincin artırılması için çalıştıklarını aktaran Halaç, "Sektörün kaliteli hizmet, etkin ve hızlı çözüm, zamanında teslim beklentisini karşılamayı amaçlıyoruz" ifadesinde bulundu. 


Sıcak daldırma galvanizleme alanında faaliyet göstermek amacıyla 2004 yılında kurulduklarını belirten Bünyamin Halaç, 2008 yılında Alman SiegenerVerzinkerei Holding GmbH ile ortaklık kurduklarını bildirdi. 2013 yılında Avrupa'da yaptığı şirket satın almaları ile büyüme stratejisi gereği SiegenerVerzinkerei Holding'in adını TheCoatincCompany olarak değiştirdiğini belirten Halaç, 2011 yılında Dilovası İMES OSB'de kurdukları ikinci tesisleri için Alman ortakları ile teknoloji ve know how alışverişinde bulunduklarını söyledi. Halaç, "Bizim yerel tecrübemiz, esnek ve hızlı hareket edebilme yeteneğimiz ile ortağımızın bilgi birikimini birleştirdik. Sonuç olarak ortaya planlı, teknolojik ve özellikle iş güvenliği ve çevre konusunda duyarlı bir tesis ortaya çıktı" diye konuştu. 2015 sonu itibarıyla devreye almayı planladığımız yeni tesisimizin kapasitesi de yıllık 50 bin ton olacak" şeklinde konuştu. 


TIR şaselerinden çöp konteynerlerine, kablo kanallarından platform ızgaralarına, endüstriyel çelik yapılardan çevre çit sistemleri ve cephe kaplama sistemlerine kadar geniş bir alanda galvanizleme taleplerine cevap verdiklerini söyleyen Bünyamin Halaç, şöyle devam etti: "Formula 1 tribünlerinin çelik konstrüksiyonlarmı, Türk Telekom Arena Stadı'nın galvanizleme işlerini, İzmir'in en büyük çelik katlı otopark işinin galvanizlemesini yaptık. 


Ayrıca Türkiye'de gittikçe yaygınlaşan pek çok altyapı ve üst yapı, köprü, üst geçit ve enerji santralleri, fabrika gibi endüstriyel yapı, şehir mobilyaları ve bunlara benzer pek çok projenin galvanizleme işlerini yapıyoruz. 2014 yılı içinde Körfez Geçiş Köprüsü ve 3'üncü Boğaz köprüsünün galvanizleme işlerini yaptık ve yapmaya devam ediyoruz." 


Çelik tüketimi ve galvanizleme oranının Türkiye'de düşük olduğunun altını çizen Bünyamin Halaç, "Ülkede üretilen demir çeliklerin sadece yüzde 7'si galvanizli. Oysa bu oran Avrupa'da yaklaşık yüzde 40 ila 50 seviyelerinde. Korozyon dolayısıyla bir yılda kullanılamaz hale gelen yaklaşık 2 ila 3 milyon ton demir çelik ürününün, zaman, makine ve iş gücü kaybı da hesap edildiğinde ülke ekonomisine zararının dolaylı maliyeti yılda 40 milyar doları buluyor. Bu, oldukça yüksek bir rakam" değerlendirmesinde bulundu. 


Dilovası tesisinin devreye alınması kapasiteyi iki katına çıkardı Özellikle ikinci tesislerinin devreye alınmasıyla kapasite artışında ilerleme kaydettiklerini dile getiren Bünyamin Halaç, 2012 yılında kapasitelerinin yüzde 35 arttığım, 2013 yılında ise iki katına çıktığını ifade etti. Dilovası İMES OSB'de kurdukları tesisin 16 metre xl.80 metre x 3.2 metre ölçülerinde olduğunu vurgulayan Halaç, "İzmit'te kurulu tesisimiz 7.5 metre x 1.5 metre X 2.2 metre ölçülerinde. Farklı ölçülere sahip tesislerimizde müşterilerimizin taleplerini hızlı, kaliteli ve zamanında yerine getirebiliyoruz. İleri teknoloji ve kesintisiz hizmet verebilen tesislerimizde şu an yıllık 100 bin ton kapasiteye sahibiz. 


Dünya Ek


Geri Dön