25 / 04 / 2024

Marmara Üniversitesi Hastanesi'nin kantin kirası 4 bin 730 TL!

Marmara Üniversitesi Hastanesi'nin kantin kirası 4 bin 730 TL!

Astronomik ihale, Pendik"te hizmete giren Marmara Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi kantininin kiralanması ile ilgili...



İstanbul bölge Sevgili dostlar, bugün size inanması güç, dudak uçuklatan bir ihale ve ihale sonucuna göre ödenecek kira bedelinden bahsetmek istiyorum. şžaşkınım. Rakamı duyunca sizin de aynı şeyleri düşüneceğinden de eminim.   Astronomik ihale, Pendik"te hizmete giren Marmara Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi kantininin kiralanması ile ilgili.

Kantin kirasına girmeden hastane ile ilgili bazı bilgileri paylaşmak zorundayım, verilen kira bedelinin daha iyi kavranabilmesi için. Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Türkiye"nin en büyük hastanelerinden. İl Özel İdaresi tarafından yapılmış. Zaten koca bir yazı panosu hastanenin iki tarafına mühürlenmiş, ˜İl Özel İdaresi" ibaresiyle. Gören burayı İl Özel İdaresi binası sanıyor, o ayrı.Bu, yapılan hizmeti gölgeliyor aslında. İfade edilenlere göre panoya 27 bin TL harcanmış.Bu arada panonun söküleceği haberini de aldım. Olması gereken de bu.Hastane, hem Marmara Üniversitesi hem de Sağlık Bakanlığı"nca ortak yönetilen ilk ve tek hastane.Model böyle.Hastanenin birçok gideri Sağlık Bakanlığı"nca karşılanıyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan zaman zaman bilgi alıyor, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan şžahin hastane ile yakından ilgileniyorlar.Hastanenin ekonomik işletmesi Bakanlığa ait ama eğitim kısmı üniversiteye. Eğitim ve Araştırma Hastanesi 126 bin metrekare alana kurulu. Önceleri bu alan bir taş ocağı idi.

Belediye kararlı bir şekilde burayı kapatmış, yıllar önce. Üstü doldurularak düz bir alana sonra da hastane alanına dönüşüvermiş.530 yatağı var hastanenin bunun 430"u servis.100 tane yoğun bakım yatağı bulunuyor.28 küvez.Transplansyon yoğun bakımı ayrı, kardiyoloji yoğun bakımı ayrı, genel dahiliye, genel cerrahi yoğun bakımı ayrı. Hepsi ayrı. Yani her şey var aklınıza gelebilecek.Tıp fakültesi öğrencileri için 5 tane 70 kişilik, 14 tane 45-50 kişilik bir tane de 400 kişilik salonu mevcut.şžu an 1600 personel bulunuyor.Bu sayı 3 bine çıkacak.Günlük hasta sayısı 3 bin civarında, 10 bine kadar hizmet verilebilecek. çünkü hastalar sadece Pendik"le sınırlı kalmayacak, civar illerden, ilçelerden de hasta akışı olacak. Anadolu"da birçok kasaba nüfusundan fazla insan sirkülasyonunu içinde barındıracak desek kesinlikle abartmış olmayız.

Gelelim kira hususuna.

11 firmanın katıldığı kantinin ihalesi 400 bin TL ile başladı. çıktı, çıktı, çıktı... Ne oldu dersiniz 600 bin, 700 bin, 800 bin. Değil, değil. 1 milyon. Değil, çıkalım. 1,milyon 100 bin. 1, milyon 200 bin. Daha da yukarı. 1, milyon 500 bin. Yukarı, yukarı. Hadi söyleyelim. Tam tamamına 1 milyon 703 bin TL. Son tura iki firma kaldı, 1milyor 703 bin TL veren ihaleyi almış oldu. Nasıl Dediğimiz kadar var değil mi Türkiye tarihinde bu kadar yüksek bedelli bir kantin kirası var mıdır bilmiyorum. İstanbul"da kirası en yüksek AVM (alışveriş merkezi)"lerden olan yine Pendik"teki Viaport"ta bile m2 aylık 50 Euro gibi bir rakamdan bahsedilirken bu kantinin m2 aylık 130 Euro. Kıyası siz yapın.
Ya da şöyle örnek verelim:

Ünlü Kadıköy Bağdat Caddesi"ndeki bir dükkanın bir aylık kirası, kantinin günlük kirasına neredeyse denkAlan firma buradan kazanç sağlar mı Sağlarsa nasıl sağlar İnanın anlasam bunu da cevaplarım ya...
Star/Ekrem Okutan


Geri Dön