28 / 03 / 2024

Marmara Üniversitesi Maltepe Kampüsü'ne yeni bina geliyor! İmar planı askıda!

Marmara Üniversitesi Maltepe Kampüsü'ne yeni bina geliyor! İmar planı askıda!

İBB, Marmara Üniversitesi Başıbüyük Sağlık Kampüsü'ndeki 1697 ada 4 parselin 1/5000 ölçekli imar planını askıya çıkardı. Peki Başıbüyük Sağlık Kampüsü'nde son durum ne? Diş Hekimliği Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi ne zaman bitiyor?



Marmara Üniversitesi Maltepe Kampüsü ne yeni bina geliyor! İmar planı askıda!


Marmara Üniversitesi'nin İstanbul'un Avrupa ve Anadolu yakasındaki arazilerini TOKİ'ye devri ve Maltepe Başıbüyük Kampüs alanına taşınması kararından sonra bölgede hareketlilik sürüyor...


Marmara Üniversitesi Maltepe Kampüsü ne yeni bina geliyor! İmar planı askıda!

Marmara Üniversitesi Maltepe Kampüsü burada kuruluyor...


Marmara Üniversitesi'nin Maltepe Başıbüyük'te dev bir kampüs kurma projesi, Kenan Evren Kışlası'nın da içinde bulunduğu devasa arazinin 2011'de dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Hüseyin Kıvrıkoğlu'nun desteğiyle Marmara Üniversitesi'de devri ile başladı. Ardından Marmara Üniversitesi, bu dev arazi karşılığında Nişantaşı ve Kadıköy Haydarpaşa'daki arsalarını TOKİ'ye bırakarak fakültelerini buraya Maltepe'ye taşıma kararı aldı.



Marmara Üniversitesi Başıbüyük Kampüsü'nde son durum ne?


Haydarpaşa’daki 7 bin öğrencili Tıp Fakültesi, Maltepe Başıbüyük Sağlık Kampüsü'nde inşa edilen Temel Tıp Bilimleri Fakültesi'ne Şubat 2014'te taşındı



Diş Hekimliği Fakültesi ne zaman bitiyor?


Marmara Üniversitesi Rektörlüğü Yapı İşleri Dairesi'nden edindiğimiz bilgilere göre; Maltepe Başıbüyük Sağlık Kampüsü'nde inşa edilen Diş Hekimliği Fakültesi binası tamamlanmak üzere, Aralık 2014'te Rektörlüğe teslim edilecek



Sağlık Bilimleri Fakültesi binası ne zaman bitiyor?


Hemşirelik, Ebelik, Diyetisyenlik, Fizyoterapi ve Hastane Yöneticiliği bölümlerinin bulunduğu Sağlık Bilimleri Fakültesi binası ise 2016'da tamamlanacak ve hizmete girecek. 



Marmara Üniversitesi Maltepe Kampüsü ne yeni bina geliyor! İmar planı askıda!

Maltepe Başıbüyük Sağlık Kampüsü, Kenan Evren Kışlası'nın hemen yanında...


Kenan Evren Kışlası arazisinin de Marmara Üniversitesi'ne devri tamamlandığında bu alanda yeni fakülte binaları için ihaleler açılacak, şantiyeler kurulacak...



Başıbüyük Sağlık Kampüsü'nde inşaat hazırlığı!


İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Maltepe Başıbüyük Sağlık Kampüsü alanında yer alan Maltepe Aydınevler (Başıbüyük) Mahallesi 164 pafta, 1697 ada, 4 parselin bir kısmına ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı tadilatını ilanen askıya çıkardı. 



Marmara Üniversitesi Maltepe Kampüsü ne yeni bina geliyor! İmar planı askıda!

Maltepe Belediyesi'nin imar kayıtlarına göre 1697 ada 4 parselin büyüklüğü, 123 bin 648,65 metrekare...


Büyükşehir, 28512 dosya numaralı imar planı tadilatını 13 Eylül 2014'te tasdikledi ve 7 Kasım 2014 Cuma günü askıya çıkardı. Bir ay süre ile askıda kalacak imar planı, 8 Aralık 2014'te askıdan indirilecek.



Marmara Üniversitesi Maltepe Kampüsü ne yeni bina geliyor! İmar planı askıda!


Askıya çıkarılan imar planına şu notlar eklendi:


- Plan onama sınırı içerisindeki alan sağlık tesis alanıdır.


- Sağlık tesis alanında avan projeye göre uygulama yapılabilir. 


Plan notları!


1- Plan onama sınırı, İstanbul İli Maltepe İlçesi, Başıbüyük Mahallesi, 1557 Ada 2 ve 17 No'lu parseller, 1696 Ada 1 ve 2 No'lu parseller ile bu parseller arasında kalan kadastral boşluklar sınırlıdır.


2- Plan onama sınırı içerisindeki alan, üniversite alanı, yol alanı, pasif yeşil alan, enerji nakil hattı ve park alanıdır. Üniversite alanında KAKS=2.00 olup brüt parsel üzeriden hesaplama yapılacaktır.


3- Plan onama sınırı içerisinde, yapı çekme mesafeleri, bloklar arası mesafe, kat yükseklikleri, blok ebatları (eni boyu) TAKS değeri, bina yüksekliği, bağlantı mekanları, çatı şekli, yapı nizamı (ayrık, bitişik, blok) mimari tasarımı ilgilendiren vb. hususlar yönetmeliğe tabi olmayıp mimari avan projede belirlenecektir. İlçe belediyesince onaylanacak avan projeye göre uygulama yapılacaktır. 


4- Enerji nakil hattının altında TEDAŞ'tan uygun görüş almak kaydıyla, açık-kapalı otopark, oditoryum gibi üniversite ihtiyacına yönelik birimler yer alabilir ve yapılar yapılabilir. 


5- Plan onama sınırı içerisindeki yapıların ihtiyaç duyabileği trafo alanları, TEDAŞ'tan uygun görüş almak şartıyla avan proje aşamasında istenilen miktarda gösterilecektir.


6- Arazi kazı ve dolgu yapılarak düzenlenebilir. Düzenlemiş zemin, tabi zemin olarak kabul edilecektir. 


7- Bu planın onay tarihinden önce bina yapım tekniklerine uygun olarak yapılmış plan onama sınırı içinde yer alan yapılar mevcut yapılardır. Bu yapıların kontur ve gabarisi korunacaktır.


8- Bu planda iptal edilmeyen yollar kullanılmak üzere 1/1000 ölçekli meri imar planından istikamet almak şartıyla bu plan şartlarına göre uygulama yapılacaktır. İptal edilen yol vb. alanların fonksiyon yapılaşma şartları da bu plandan alınacaktır. 


9- Uygulama aşamasında ayrıntılı jeolojik ve jeoteknik etüd raporları hazırlanacak ve raporda belirtilen hususlara uyulacaktır.


10- Açıklanmayan hususlarda 16.04.2005 onama tarihli Maltepe E-5 Kuzeyi 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı kararları ve İstanbul İmar Yönetmeliği hükümleri geçerlidir.


Maltepe Aydınevler (Başıbüyük) 1697 ada 4 parselin 1/5000 ölçekli imar planını indirmek için tıklayın!


Geri Dön