20 / 04 / 2024

Marmara Üniversitesi Maltepe'de 3 bin 200 dönümlük kampüste tek çatı altında toplanacak!

Marmara Üniversitesi Maltepe'de 3 bin 200 dönümlük kampüste tek çatı altında toplanacak!

Marmara Üniversitesi'nin Maltepe'de kurulacak 3 bin 200 dönümlük yeni kampüsü her yönüyle Türkiye'de ilk olacak. Türkiye'nin 2023 hedefleri doğrultusunda yapılan proje tamamlandığında üniversite Nobel ödülü alacak seviyeye ulaşacak...



Marmara Üniversitesi 14 ayrı yerleşkeye dağılmış yapıdan kurtarılacak. Köklü üniversite, Maltepe'de 3 bin 200 dönümlük kampüste tek çatı altında toplanacak.


Marmara Üniversitesi'nin Maltepe'de kurulacak 3 bin 200 dönümlük yeni kampüsü her yönüyle Türkiye'de ilk olacak. Türkiye'nin 2023 hedefleri doğrultusunda yapılan proje tamamlandığında üniversite Nobel ödülü alacak seviyeye ulaşacak. Rektör Prof. Dr. Zafer Gül bu projenin hayata geçmesiyle zihinlerdeki üniversite algısının değişeceğini ve Marmara Üniversitesi'nin Türkiye'deki tüm üniversitelere rol model olacağını belirtti. 187 bin metrekare alana Türkiye'nin en büyük ve en kapsamlı sağlık eğitim yerleşkesi inşa edilecek. Sağlık alanındaki fakülte, yüksekokul ve enstitüler başta olmak üzere hastane ve uygulama merkezleri tek bir kampüste toplanacak. 2014 yılı Temmuz ayında hizmete girecek fakülte ile hastane günde 10 bin hastaya hizmet verecek. 


ÜNİVERSİTE ALGISINI DEĞİŞTİRECEK 

Akıllı binalara sahip olan kampüs, doğayla uyumlu, güneş ve rüzgar enerjisinin yanı sıra yağmurdan da yararlanacak sistemlerle donatılacak. Kampüs, sosyal tesisler ve spor salonlarıyla akademisyenlere ve öğrencilere kaliteli bir yaşam sunacak. Lojman, kreş ve ilk ve orta öğretim kurumları gibi pek çok imkana sahip olacak kampüs içinde doğayla içiçe yurtlar yer alacak. Projenin Türkiye Cumhuriyeti'nin 2023 yılında kutlayacağı 100. yıl hedefleriyle aynı doğrultuda ilerlediğini vurgulayan Rektör Gül, şunları söyledi: "Üniversitemizde eğitim gören 2 bin 500 yabancı öğrenci sayısını arttıracağız. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan da üniversitemizden mezun olmuştur ve destekleri de var." 


Zafer Halatçı/ Sabah Gazetesi 


Geri Dön