29 / 03 / 2024

Marmaraereğlisi Kamaradere'deki bina yüksekliğine izin!

Marmaraereğlisi Kamaradere'deki bina yüksekliğine izin!

Marmaraereğlisi'nin Kamaradere Mahallesinde bulunan sahilde, emsal alanına, bina yüksekliğine, çekme mesafesine ve 3621 sayılı kıyı kanuna aykırı binaların inşasına Marmara Ereğlisi Belediyesi tarafından izin verildi.



Marmara Ereğlisi'nin Kamaradere Mahallesinde bulunan, sahilde emsal alanına, bina yüksekliğine, çekme mesafesine ve 3621 sayılı kıyı kanuna aykırı binalar inşaa edildi. Üçüncü derece arkeolojik sit alanında yapılan bu binaların imara, inşaat ve yapı kullanım ruhsatlarına aykırı olan bölümlerinin yapılmasına Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İmar işleri daire başkanlığının göz yumduğu ve konu ile ilgilenmediği iddia edildi.


Marmara Ereğlisi, Kamaradere Mahallesi sakinleri konu ile ilgili olarak tepkilerini dile getirerek; “Sayın Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu'nun bu usulüzlüğe el koyarak, imara aykırı yapılan bu sitede oturan ve buna müsade eden belediye görevlilerinin yada akraba ve yakınlarınn adına kayıtlı dairleri tespit edip, Cumhuriyet Savcılığı aracılığıyla gerekli soruşturmanın yapılıp göz yumanların cezalandırılmasını istediler.”



"VATANDAŞ İSYANDA"

Kıyı şeridindeki imar kıyımı hakkında konuşan Marmaraereğlisi'nin Kamaradere Mahallesi muhtarı Hidayet Karaaslan, "Binaların yüksekliğinden bazı sitedelerde yaşayan vatandaşlar şikayetçi. Defalarca şikayet geldi. Bizim burada kıyı kenar mesafemiz 150 metre olması lazım. Oysa şuanda 7 metre bile yok. Yoldamı dışardamı artık orası imarın bileceği iş. Deniz kumsalıyla binalar arasında bizim yolumuz var. Kadastroda da burada yol olduğu görülüyor. Ancak burada böyle bir yol yok. Çünkü yapılan site tarafından bu yol kapatıldı. Bu konu ile ilgili defalarca şikayet geldi. Dolayısıyla bu da burada bir imar yalnışlığı olduğunu göstermekte. Bizim kimseyle kavgamız yok ama vatandaş mağdur. Biz burada oturuyoruz. Buranın sakinleri olarak biran önce yetkililerin konu ile ilgilenmesini istiyoruz. Bizlerin ortak isteği kadostronun tekrar ölçüm yapması ve durumu tespit etmesini istiyoruz. Bunu istemimizin sebebi ülkemiz hukuk devleti olduğundan dolaydır. Biz kanunlara güveniyoruz” diye konuştu.


Marmaraereğlisi'nin Kamaradere Mahallesinde bulunan sahilde emsal alanına, bina yüksekliğine, çekme mesafesine ve 3621 sayılı kıyı kanuna aykırı binalar yapıldı. Konuyu Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan'ın görmezden geldiği iddiaları üzerine vatandaşlar; “Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'ın özellikle de, İmarcılık ve şehircilik daire başkanı Dilşad Ergin'in konuya derhal el koymasını bekliyoruz” dediler.


Bölge sakinleri, “Belediye başkanı İbrahim Uyan'ın kanun tanımayan bu tutumu ve her defasında konu hakkındaki şikayet dilekçelerimize yanıt vermiyor oluşu bizleri tedirgin etmektedir.Büyükşehir Belediyesi İmar yolsuzluğuna neden göz yumuyor” diyerek isyan ettiler.


Ayrıca vatandaşlar turizm cenneti olan Marmaraereğlisi Kamaradere Sahilinin kirliliğine de isyan ettiler. Üçüncü derece arkeolojik sit alanında yapılan bu binaların imara, inşaat ve yapı kullanım ruhsatlarına aykırı olan bölümlerinin Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu tarafından tespit edilmesini isteyen Marmaraereğlili vatandaşlar, bu usülsüz işlemlerin içinde bulunan ve bu sitede kendi adına yada akrabaları adına kayıtlı daireleri bulunan belediye yetkililerin Cumhuriyet Savcılığınca yapılacak soruşturmada tespit edilerek cezalandırılmasını istediler.


Konuyla ilgili konuşan Marmaraereğlisi'nin Kamaradere Mahallesi muhtarı Hidayet Karaaslan, "Binaların yüksekliğinden bazı sitedelerde yaşayan vatandaşlar şikayetçi. Defalarca şikayet edinildi. Gidildi gelindi. Ben kendim gittim İmar müdürlüğüne zamanla açılacak dediler ama ne kadar doğru bilemeyiz. Öndeki denize doğru olan yolumuz kapalı. Sahil şerit yolu tamamen kapanmış. Deniz kumsalıyla binalar arasında bizim yolumuz var. Kadastro yol var ama kapalı. Bunlarla ilgili defalarca şikayet geldi. Demekki imarda yapılışta bir hata var. Bizim burada kıyı kenar mesafemiz 150 metre olması lazım. Oysa şuanda 7 metre bile yok. Yolda mı dışarıda artık orası imarın bileceği iş. Burayı bir kadastronun ölçmesi gerekiyor. Bize her zaman şikayet geliyor ama bizim yapacak bir şeyimiz yok. Yetkililerin gelip el atması lazım. Bizim kimseyle kavgamız yok. Yolusa yol olsun parkısa park olsun. Yerel yönetimlerde artık belediye mi yapacak kim yapacaksa gerekeni yapsın. Çünkü vatandaş mağdur. Biz burada oturuyoruz. Artık kadastro ölçtükten sonra kıyı kenar çizgisinin ne kadar ihlal edildiği belli olur" diye konuştu.



Trakya Gazetesi


Geri Dön