19 / 03 / 2024

Marmaray açılışı nerede?

Marmaray açılışı nerede?

2004 yılında temeli atılan, yarın açılışının yapılacağı ve 1 milyon yolcu taşıması hedeflenen Başbakan Tayip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün katılımları ile gerçekleştirilecek olan Marmaray açılışı nerede yapılacak?



Asya ve Avrupa arasını 4 dakikada geçişe indiren  Marmaray  açılış töreni bilgileri haberimizde bulunuyor. 


2004 yılında temeli atılan ve yarın açılışının yapılacağı Marmaray 1 milyon yolcu taşıyacak. Marmaray'ın deneme seferleri ise 4 Ağustos 2013'te başlandı.


Marmaray, 1985-1987 arasında ilk yer araştırmaları başladı. 2004 yılındaki çalışmalarda 460 metre derinlikte elde edilen bulgular çalışmalar açısından risk taşıyordu. Projede bu riskten dolayı zemin sağlamlaştırıldı.


Raylı sistemler tarafından kullanılan dünyanın en derin batırma tüp tüneline sahip olan proje, Halkalı ile Gebze arasında açılacak.  ulaşım süresini kısaltacak, Enerji ve zaman tasarrufu yaptıracak projenin, motorize araçların kullanımının da azalması ile hava kalitesinin iyileştirilmesine büyük fayda sağlaması bekleniyor.


Marmaray açılışı nerede?


Marmaray açılışı nerede sorusuna göre proje, 29 Ekim 2013 Salı günü İstanbul Anadolu Yakası Üsküdar'da saat 15.00'te açılacak.





Geri Dön