16 / 04 / 2024

Marmaray Anadolu Yakası'na turizm bereketi getirdi!

Marmaray Anadolu Yakası'na turizm bereketi getirdi!

Asrın Projesi, Anadolu Yakası'na turizm bereketi getirdi. Meraklı turistin akınına uğrayan Marmaray'la bölgedeki otellerin doluluk oranı yüzde 20 arttı. Turizmciler bölgeye günübirlik 'walking turları' başlattı...



Asrın Projesi, Anadolu Yakası'na turizm bereketi getirdi. Meraklı turistin akınına uğrayan Marmaray'la bölgedeki otellerin doluluk oranı yüzde 20 arttı. Turizmciler bölgeye günübirlik 'walking turları' başlattı.


Marmaray İbrahimağa İstasyonu nerede belli oldu! Detaylar için tıklayın!


Bir günde ortalama 110 bin yolcu taşıyan ve İstanbul trafiğini büyük ölçüde rahatlatan Marmaray, Anadolu Yakası'ndaki turizmi de hareketlendirdi. Denizaltından geçişi merak ettikleri için turistlerin Marmaray'ı deneyimlediğini belirten turizmciler, bölgede Avrupa'dakinin benzeri 'walking' turlarının başladığını ifade etti. Sakin bir ortamda konaklamayı tercih eden yabancı uyruklu işadamlarının Anadolu Yakası'na yöneldiğini belirten otelciler, doluluk oranının da yüzde 20'ye ulaştığını ifade etti. Ramada İstanbul Asia Hotel Genel Müdürü Nevzat Ahmet Çelebi, İstanbul'un trafiğine girmek istemeyen işadamlarının, Marmaray'ın açılmasından sonra Anadolu Yakası'ndaki otellere yöneldiğini söyledi. Çelebi, "Yoğun iş temposu arasında bir de trafikle boğuşmak istemiyorlar. Marmaray'ın sağladığı ulaşım kolaylığıyla Anadolu Yakası, konaklamak için fırsat oldu" dedi. Dünyanın her yerinden işadamlarının geldiğini belirten Çelebi, "Otelde konaklayan yabancı uyrukluların sayısı geçen yıla göre yüzde 10 arttı" dedi. 


'MERAK TALEBİ ARTIRIYOR'

Anı Tur Yönetim Kurulu Başkanı Veli Çilsal da Marmaray'ın turistlerde merak uyandırdığını ve deneyimlemek için kullanıldığını söyledi. Çilsal, "Ortadoğu, Balkanlar ve Türk Cumhuriyetleri'nden gelen turistler denizin altından geçişi deneyimlemek için Marmaray'a biniyor. Yani merak talebi artırıyor. Bu da Anadolu Yakası'ndaki turizm hareketliliğini günübirlik de olsa artırıyor" dedi. Marmaray'ın bölge otellerindeki doluluk oranlarını da yüzde 20 artırdığını vurgulayan Çilsal, "Anadolu Yakası otellerindeki oda fiyatları Avrupa'ya oranla daha uygun. Marmaray, metro, metrobüs gibi ulaşım kolaylıkları buraya talebi her geçen gün daha da artırıyor" diye konuştu.


'WALKİNG TURLARI BAŞLATTIK'

Antonino Turizm Yöneticisi Atilla Tuna,  Marmaray  ile birlikte Anadolu Yakası'nda 'walking (yürüyüş) turları' başlattıklarını söyledi. Tuna, "İstanbul'daki yerli-yabancı turistlere Beyoğlu, Sultanahmet, Nişantaşı gibi noktalarda walking turları düzenliyoruz. Şimdiye kadar hiç Anadolu Yakası'na geçmedik çünkü günübirlik olan bu turlarda turistin trafikte zaman kaybetmesini istemiyorduk. Marmaray'ın açılmasıyla aradaki mesafenin 5 dakikaya düşmesi de bizi cesaretlendirdi. Üsküdar-Kadıköy arasında turlara başladık. Yoğun ilgi görüyoruz" dedi.


Behlül Alakent/Sabah Gazetesi 


Geri Dön