27 / 04 / 2024

Marmaray Anadolu yakasında emlak fiyatlarını olumlu etkiledi!

Marmaray Anadolu yakasında emlak fiyatlarını olumlu etkiledi!

İstanbul'un iki yakasını boğazın altından birleştiren Marmaray ile Kadıköy-Kartal metrosunu buluşturan Ayrılıkçeşme durağının hemen yakınındaki Tepe Nautilus AVM ve çevresi önemli gelişmeden etkilendi, fiyatlar yükseldi...



İstanbul'un iki yakasını boğazın altından birleştiren Marmaray, geçtiği yerlerde de önemli ivme katıyor. Bu gelişmeden etkilenen bölgelerden birisi de  Marmaray  ile Kadıköy-Kartal metrosunu buluşturan Ayrılıkçeşme durağının hemen yakınındaki Tepe Nautilus AVM ve çevresi oldu...


Tepe Nautilus Alışveriş Merkezi Müdürü Mahmut Metin Gültekin, Marmaray ve metronun İstanbul'un ulaşım haritasını en çok etkileyecek iki önemli toplu taşıma yatırımları olduğunu belirterek, Ayrılıkçeşme durağının ise bu iki ulaşım aksını ve iki kıtayı buluşturan tek nokta olduğunu vurguladı. Lokasyonuyla her zaman dikkat çeken Ayrılıkçeşme durağı ile bölgenin daha da kolay ulaşılır bir konuma sahip olduğunu anlatan Gültekin, "Marmaray'ın açılmasıyla birlikte meydan kapısında girişlerimizde önemli ölçüde artış yaşanmaya başladı. Bunun yanı sıra bölgedeki gayrimenkullerin değerlerinde de artış yaşandı" dedi. 


Özellikle Marmaray'ın açılmasıyla birlikte iki yaka arasındaki mesafenin çok daha kısa olduğunun altını çizen Gültekin, "Bunun sonucunda bölgedeki gayrimenkuller ve AVM'ler çok daha değerli hale geliyor" diye konuştu. 


MAĞAZALARI YENİLEDİ 


Mahmut Metin Gültekin, Ayrılıkçeşme durağıyla ile birlikte bölgenin önemli bir meydana kavuştuğunu ve bundan kendilerinin de olumlu etkileneceğini dile getirerek, şunları söyledi: "Bu meydanın getirdiği hareketlilikle birlikte biz de ziyaretçilerimize daha modern ve şık bir ortamda alışveriş imkanı sağlamak Mahmut Metin Gültekin amacıyla yenileme çalışmalarımızı başlattık. Tepe Nautilus'un yenileme çalışmalarını sırasında Marmaray ile ilgili gelişmeleri yakından takip ettik. 


Marmaray ve Metro'yu buluşturan Ayrılıkçeşme durağının açılacak olması nedeniyle Tepe Nautilus'e yeni bir giriş kapısı tasarladık. Ayrılıkçeşme durağı ile Tepe Nautilus arasındaki alanda çevre düzenlemesiyle dikkat çeken bir meydan oluşturduk. Bu meydanda görsel etkiyi artırmak için Tepe Nautilus'e ismini veren 'Nautilus' heykelini meydana yerleştirdik." 


Milliyet


Geri Dön