19 / 03 / 2024

Marmaray çalışma saatleri!

Marmaray çalışma saatleri!

2004 yılında temelleri atılmaya başlayan ve geçtiğimiz yıllarda Boğaz altında tüp birleştirme işlemi yapılan Marmaray çalışma saatleri tren seferlerinin yoğunluk saatlerine göre 2 ile 10 dakika arasında planlanıyor...




Marmaray çalışma saatleri!


2004 yılında temelleri atılmaya başlayan ve geçtiğimiz yıllarda Boğaz altında tüp birleştirme işlemi yapılan projede sona gelindi.  Marmaray  bugün yapılacak törenle hizmete açılıyor. 


Yapımına yaklaşık 9 yıl önce başlanan ve yüzlerce personelin gece gündüz demeden son teknoloji ürünü aletler ile 1 milyon m3 alanı kazarak, iki kıtayı deniz altından birleştirdiği 150 yıllık rüya proje, 60 metre derinliği ile ‘Dünyanın En Derin Batırma Tüneli’ unvanına sahip. Marmaray, hizmet vermeye başladığında ise yaklaşık 1 milyon kişinin ulaşım süresini kısaltarak, Fatih Sultan Mehmet ve Boğaziçi Köprüsü gibi bir zamanlar İstanbul için hayati önem taşıyan iki köprünün de pabucunu dama atıp, İstanbul trafiğini hatırı sayılır oranda rahatlatacak.


Marmaray çalışma saatleri!


Marmaray çalışma saatleri, tren seferlerinin ise yoğunluk saatlerine göre 2 ile 10 dakika arasında yapılması planlanıyor. Her iki yakadaki banliyö hatlarının devreye alınmasıyla Gebze ve Halkalı arası 105, Bostancı ve Bakırköy arası 37, Söğütlüçeşme ve Yenikapı arası 12, Üsküdar ve Sirkeci arası 4 dakika olacak. Marmaray ile bir yönde saatte 75 bin yolcu taşıma kapasitesi sağlanacak. 


Marmaray'da uygulanacak bilet fiyatları, şehir içi ulaşım fiyatları düzeyinde, 1,95 lira civarında olacak. İstanbulkart, Marmaray'da da geçecek. Kent ulaşımı içinde raylı sistemlerin payını artıracak ve İstanbul'un trafik sorununu önemli ölçüde azaltacak Marmaray, İstanbul-Ankara Yüksek Hızlı Tren Hattı'nın yanı sıra İstanbul Metrosu'na da bağlanacak. 



Marmaray güzergah haritası!
Marmaray ücret!
Marmaray fotoğrafları!
1.419 otobüs Marmaray'a yolcu taşıyacak!
Marmaray Yenikapı şantiyesi havadan görüntülendi!




Geri Dön