20 / 04 / 2024

Marmaray esnafın yüzünü güldürdü!

Marmaray esnafın yüzünü güldürdü!

Marmaray Kazlıçeşme ve Yenikapı istasyonlarının çevresindeki esnafın yüzünü güldürdü. Kazlıçeşme istasyonunda simit tezgahı bulunan Serkan Arıcan da istasyonda yoğunluk yaşandığını bunun da işlerine olumlu yansıdığını söyledi





Asya ile Avrupa'yı denizin altından tünelle bağlayan Marmaray'da hafta sonu nedeniyle yaşanan yoğunluk, Kazlıçeşme ve Yenikapı istasyonlarının çevresindeki esnafın yüzünü güldürdü.


Açıldığı 29 Ekim'den bu yana ücretsiz hizmet veren  Marmaray  ile seyahat için Avrupa yakasında Yenikapı ile Kazlıçeşme istasyonlarına gelen vatandaşlar, bölgedeki esnafın da satışlarını arttırdı.  


Yenikapı'da büfe işletmecisi Şükrü Aslan, Marmaray'ın hizmete girmesiyle müşteri yoğunluğunun arttığını söyledi. Aslan, "Daha önce 15-30 kilo döner satıyorduk, şimdi yaklaşık 70 kilo satıyoruz. Esnaf olarak bundan memnunuz" dedi.


Büfeci Selahattin Ödlü de şu anda çok hareketlilik olmadığını ancak umutlu olduklarını anlatarak, Marmaray'ı bir nimet olarak değerlendirdi. Ödlü, "6 dakikada Üsküdar'a gittim, böyle bir nimet olamaz. Değerli Başbakanımıza ve yöneticilerimiz sağolsun" diye konuştu. 


Dönerci Yusuf Halil ise daha önce karşılaşmadıkları bir yoğunluk yaşandığını dile getirerek, "Marmaray'ın açılışını 10 yıldır bekliyorduk. Bundan sonra işlerimiz iyi olacak inşallah, bizim de yüzümüzü güldürecek" ifadelerini  kullandı. 


"Bundan sonra sürekli buradayım"


Kazlıçeşme istasyonunda simit tezgahı bulunan Serkan Arıcan da istasyonda yoğunluk yaşandığını bunun da işlerine olumlu yansıdığını söyledi. Tezgahını daha önce başka yerde kurduğunu ancak Marmaray'ın hizmete girmesiyle Kazlıçeşme istasyonuna geldiğini kaydeden Arıcan, bölgenin çok hareketli olduğunu bildirdi. Kazancından memnun olduğunu belirten Arıcan, "Bundan sonra sürekli buradayım" dedi. 


Taksici Abdullah Çay da "Büyüklerimize çok teşekkür ederiz. 100 yılın projesini Türkiye halkına getirdiler. Onlara minnettarız. İşlerimiz oldukça aktif. Kese dolmaya başladı" diye konuştu. 


AA


Geri Dön