19 / 04 / 2024

Marmaray Gebze - Halkalı banliyö hattı ihalede!

Marmaray Gebze - Halkalı banliyö hattı ihalede!

Ulaştırma Bakanlığı, Gebze Halkalı banliyö hatlarının iyileştirilmesi, inşaat, elektrik ve mekanik sistemleri için ihale açtı



Ulaştırma Bakanlığı  Marmaray  Projesi kapsamında Gebze Halkalı banliyö hatlarının iyileştirilmesi, inşaat, elektrik ve mekanik sistemleri için ihale açtı.

Marmaray Projesi kapsamında İstanbul’un Asya yakasında Gebze’den, Avrupa yakasında Halkalı’ya kadar yaklaşık 77 km uzunluğundaki hattın iyileştirilmesi inşaat, elektik ve mekanik sistemler sözleşmesi gerçekleştirilecek.

Ulaştırma Bakanlığı ihale için 7 Ocak 2011 saat 16.00’a kadar gelen teklifleri kabul edecek.

Tel: 0312 203 16 38
E-mail: [email protected]

İclal Süzgün/Emlakkulisi.com

YASAL UYARI : Haber sitemiz 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na uygun olarak yayın yapmaktadır. Sitemizde yayınlanan haber ve fotoğraflar, ilgili sayfamıza link verilmek koşuluyla yayınlanabilir. Aksi durumlarda art niyetli kişi ve/veya kuruluşlar ile ilgili her türlü yasal haklarımız saklıdır.

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Gebze-Halkalı banliyö hatları için ihale 
 
Ulaştırma Bakanlığı Demiryollar, Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürlüğü (DLH), Gebze-Halkalı banliyö hatlarının iyileştirilmesi inşaat, elektrik ve mekanik sistemlerinden oluşan "Marmaray Projesi" için uluslararası ihale daveti yaptı. 
 
DLH İnşaatı Genel Müdürlüğünün, Marmaray Projesi için uluslararası ihale daveti, Resmi Gazete'de yayımlandı. Duyuruya göre Marmaray Projesi, İstanbul Boğazı'nın her iki yakasındaki mevcut banliyö hattı sisteminin iyileştirilmesini ve Boğaz'ın altına bir demiryolu geçişinin inşa edilmesini kapsayan yeni/iyileştirilen demiryolu sistemini kapsıyor. Yeni/iyileştirilen demiryolu sistemi, İstanbul'un Asya yakasında Gebze'den Avrupa yakasında Halkalı'ya kadar yaklaşık 77 kilometre uzunluğunda olacak. 3 kısımdan oluşan proje şöyle:

Boğaz Geçişi (BC) Sözleşmesi (BC1): Sözleşme, İstanbul Boğazı'nın deniz yatağındaki bir batırma tüneli ile bu tünelin yaklaşım tünellerini ve bu yaklaşım tünelleri boyunca yer alan üç yeraltı istasyonu ile bir yüzey istasyonunu kapsıyor.

Demiryolu Araçları (CR2) Sözleşmesi: Bütün demiryolu araçlarının temin edilmesini kapsayan sözleşmenin 2013 yılı sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.

Banliyö Hattı (CR3) Sözleşmesi: Sözleşme, İstanbul'un Avrupa ve Asya yakaları arasında kesintisiz ve yüksek kapasiteli bir banliyö hattı sistemi, bir şehirlerarası yolcu hizmeti ve yük taşımacılığı sağlamak üzere İstanbul Boğazı'nın iki yakası boyunca 63 kilometre uzunluğundaki bir banliyö hattı sisteminin, anahtar teslim projeler için sözleşme şartları kapsamında tasarımı, gerçekleştirilmesi ve tamamlanmasından oluşuyor.
ZAMAN 


Geri Dön