28 / 03 / 2024

Marmaray için iki dev otopark yapılacak!

Marmaray için iki dev otopark yapılacak!

İSPARK, İstanbulluların Marmaray'ı kullanıp kent trafiğindeki araç yükünü azaltması için Kazlıçeşme ve Kozyatağı'na 1500 araçlık iki otopark yapacak. Yeni otoparklar sayesinde birçok araç sürücüsünün köprü trafiğine girmeyecek...



İSPARK, İstanbulluların Marmaray'ı kullanıp kent trafiğindeki araç yükünü azaltması için Kazlıçeşme ve Kozyatağı'na 1500 araçlık iki otopark yapacak.


Vatan gazetesinden Mert İnan'ın haberine göre, İstanbul trafiğindeki araç yükünü büyük ölçüde azaltması beklenen tarihi  Marmaray  Projesi'ne entegre yeni otoparkların yapılacağı açıklandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki İSPARK tarafından yapılacak yeni otoparklar sayesinde birçok araç sürücüsünün köprü trafiğine girmeden Marmaray'a teşvik edilmesi planlanıyor.



İstanbul'da hali hazırda devam eden "Park et devam et" projesi sayesinde her gün 100 kilometre uzunluğa denk gelen aracın trafikten çekildiği, 32 noktada 10 bin araç kapasite ile hizmet verildiği belirtiliyor. Günde 1 milyon yolcu taşıması beklenen Marmaray'a entegre yapılacak yeni otoparklarla binlerce aracın trafikten çekilmesi hedefleniyor. İBB yetkilileri, Marmaray Projesi'ne entegre yeni otopark alanlarının çok yakın zamanda faaliyete geçeceğini vurgulurken, yeni projesyle ekonomik anlamda büyük tasarruf sağalanacağı dile getiriliyor. Marmaray otopark entegresi için Avrupa Yakası'nda Kazlıçeşme durağının olduğu bölgeye 1500 araçlık, Anadolu Yakası'nda ise Kozyatağı metro istasyonunun olduğu alana yine 1500 araç kapasiteli park yeri yapılacak. Kozyatağı'nda aracını park eden sürücülerin Kartal-Kadıköy Metrosu ile Ayrılıkçeşme'ye ulaşması buradan Marmaray'a aktarma yaparak yoluna devam etmesi hedefleniyor..


"Metro entegreli olacak"


Ayrıca Anadolu yakasında Ünalan'a 110, Soğanlık'a ise 150 araçlık yeni otopark yapılacak. Bu otoparklarda aracını bırakan İstanbullular, buralardan kolayca metro ile Marmaray'a entegre olacaklar.



Vatan GAZETESİ 


Geri Dön