19 / 03 / 2024

Marmaray ile Boğaz geçişi 2 dakikaya inecek!

Marmaray ile Boğaz geçişi 2 dakikaya inecek!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakam Binali Yıldırım, dünyanın en büyük projeleri arasında gösterilen Marmaray Hattı ile Boğaz geçişinin 2 dakikaya ineceğini bildirdi. Bakan Yıldırım 11. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Şurası öncesinde konuştu...




Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakam Binali Yıldırım, dünyanın en büyük projeleri arasında gösterilen  Marmaray  ile Boğaz geçişinin 2 dakikaya ineceğini bildirdi. Bakan Yıldırım, İstanbul'da 5-7 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek "11. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Şurası” öncesinde konuştu.


Burada, dünyanın imrenerek izlediği dev projelerin damga vuracağına işaret eden Bakan Yıldırım, açılışı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından yapılacak şuraya, cumhurbaşkanı ve bakan düzeyinde yabancı konukların yanı sıra, çok sayıda sektör temsilcisi, akademisyen, ve uzmanın katılımının beklendiğini açıkladı. Şura kapsamında karayolu, demiryolu, denizcilik, havacılık ve uzay teknolojileri, haberleşme, boru hatları ve kent içi ulaşımdan oluşan yedi sektörün inceleneceğim belirten Bakan Yıldırım, bu sektörlere yönelik raporların katılımcıların görüşüne sunulacağım kaydetti.


VİZYONUMUZ ÇIKACAK


Bakan Yıldırım, şuranın, denizcilik, ulaşım, havacılık, haberleşme gibi alanlarda hedeflerin yeniden gözden geçirilmesine imkan sağlayacağım belirterek, "Hedeflerimiz, projelerimiz değerlendirilecek. Yaptıklarımız ve hedeflerimiz doğrultusunda daha neler yapmamız gerektiğini ortaya koyacağız" diye konuştu.


Yenişafak Gazetesi


Geri Dön