26 / 04 / 2024

Marmaray Projesi durdu!

Marmaray Projesi durdu!

Marmaray Projesi'nin 29 Ekim 2013 olan bitirme tarihi değişmeye­cek



Ulaştırma Bakanı Binalı Yıldırım,  Marmaray  Projesi kapsamında Söğütlüçeşme-Gebze ve Kazlıçeşme-Halkalı banliyö hatlarının modernizasyonu işini yürüten yüklenici firmanın, mevcut sözleşme şartlarında projeye devam
edemeyecekleri gerekçesiyle sözleşmeyi tek taraflı feshettiğini söyledi. Yeniden yapılacak ihale ile projenin sürdürüldüğünü belirten Bakan Yıldı­rım, "Projenin 29 Ekim 2013 olan bitirme tarihi değişmeye­cek" dedi.
Bakan Yıldırım, "3. Boğaz Köprüsü'nü de içeren Kuzey Marmara Otoyolu Projesi" ile ilgili düzenlenen basın toplantısının ardından, bir gazetecinin, "Marmaray Projesi kapsamın­da banliyö hatlarının moderni­zasyonu işi, yüklenici firma ta­rafından feshedildi. Bu durum Marmaray Projesi'nin gecik­mesine neden olur mu" sorusu üzerine, bakanlık olarak konuyla ilgili önlemleri aldıklarım, yeniden ihaleye çıkılarak projenin sürdürüleceğini belirterek "Pro­jenin bitirilme tarihi 29 Ekim 2013'tür, Bu tarih hiçbir şekil­de değişmeyecektir. Bu sene içerisinde ihalenin gerçek­leştirilmesini ve işe tek­rar başlanmasını hedef­liyoruz" dedi.

Gazetecinin, firmanın gerekçe belirtip belirtmediği yönündeki sorusunu Yıldırım "Bu, hu­kuki bir konu. Marmaray Projesi kapsamında, Söğütlüçeşme ­Gebze ve Kaz­lıçeşme ­Halkalı banliyö hatları­nın modernizasyonu işini yürü­ten yüklenici Fransız Alstom­-Doğuş­-Marubeni konsorsiyu­mu, 27 Nisan tarihi itibarıyla mevcut sözleşme şartlarında projeye devam edemeyecekleri­ni bildirdiler ve sözleşme tek ta­raflı feshedildi. Bundan sonra tasfiye işlemleri ve hukuki sü­reç taraflar arasında devam edecek" diye yanıtladı.
Cumhuriyet


Geri Dön