29 / 03 / 2024

Marmaray projesi kira fiyatlarını artırdı!

Marmaray projesi kira fiyatlarını artırdı!

Marmaray'ın açılması ile birlikte emlak fiyatlarında büyük artış yaşandı. Emlakçılar projenin başlaması ve açılması ile beraber fiyatlarda büyük artış olduğunu söyledi. Marmaray projesinin hizmete girmesi ile birlikte emlak fiyatları yükseldi....



Marmaray'ın açılması ile birlikte emlak fiyatlarında büyük artış yaşandı. Emlakçılar projenin başlaması ve açılması ile beraber fiyatlarda büyük artış olduğunu söyledi.


Marmaray projesinin hizmete girmesi ile birlikte istasyonların olduğu bölgelerde emlak fiyatlarının durumu merak konusu haline geldi. Avrupa yakasında bulunan Yenikapı, Kazlıçeşme ve Sirkeci istasyonları çevresinde bulunan emlakçıların ortak görüşü projenin başlaması ile birlikte artan fiyatların Marmaray'ın hayata girmesi ile tavan yaptığı şeklinde oldu. İstanbul Yenikapı'da bulunan Sultan emlağın sahibi Münevver Celep projenin başlama tarihinden itibaren fiyatların hızlıca arttığını söyledi. Yenikapı'da bulunan Bodurlar İnşaat Emlak'tan Orhan Göktaş Marmaray'ın emlak fiyatlarına asıl etkisinin 2 sene içerisinde netleşeceğini belirtti. Göktaş 'Marmaray proje kapsamındayken fiyatlarda artmalar başladı. Marmaray'ın emlağa gerçek manada olumlu veya olumsuz etkisi zamanla belirlenecektir' şeklinde konuştu. Üsküdar merkezde bulunan İstanbul Emlak'tan Hakan Yıldız Üsküdar'da Marmaray'ın emlak fiyatlarına hiçbir etkisinin olmadığını dile getirdi ve 'Marmaray'ın asıl etkisini zaman gösterecek' şeklinde konuştu.


Esnafın yüzü gülüyor


Marmaray'daki yoğunluk, esnafın yüzünü güldürdü. Kazlıçeşme istasyonunda simit tezgahı bulunan Serkan Arıcan tezgahını daha önce başka yerde kurduğunu ancak artık sürekli burada olacağını söyledi.



Yenişafak Gazetesi 


Geri Dön