29 / 03 / 2024

Marmaray'da aşırı yoğunluk seferleri aksattı!

Marmaray'da aşırı yoğunluk seferleri aksattı!

Açıldığı 29 Ekim'den bu yana ücretsiz hizmet veren ve yoğun ilgiyle karşılanan ve Asya ile Avrupa'yı denizin altından tünelle bağlayan Marmaray'da, hafta sonu nedeniyle yaşanan aşırı yoğunluk seferleri aksattı...



Açıldığı 29 Ekim'den bu yana ücretsiz hizmet veren ve yoğun ilgiyle karşılanan Marmaray, ilk hafta sonunda da vatandaşların uğrak yeri oldu.


Ayrılıkçeşme, Üsküdar, Yenikapı ve Kazlıçeşme istasyonlarından Marmaray'ı kullanmak isteyen vatandaşlar, yoğunluk oluşturdu. Bu nedenle seferlerde zaman zaman aksamalar yaşandı. 


Yetkililer, seyir halinde giderken vatandaşların gerekmediği halde trendeki acil butonuna bastıklarını, kapıları kendilerinin açmaya çalıştıklarını belirterek, bu nedenle trenin otomatik olarak durduğunu ifade etti. 


Vatandaşların yoğun ilgisi nedeniyle girişteki turnikelerin bir süreliğine kapatıldığını aktaran yetkililer, istasyonlardaki yoğunluğun azalmasının ardından yolcuları tekrar kabul ettiklerini kaydetti. 


Bu arada, Marmaray'ın istasyonlarında sık sık seferlerin yoğunluk nedeniyle aksadığı yönünde anons yapılıyor. Anonslarda ayrıca gerekmedikçe acil butonunun kullanılmaması isteniyor.


AA


Geri Dön