26 / 04 / 2024

Marmaray'da ihale yeniden yapılacak

Marmaray'da ihale yeniden yapılacak

Marmaray Projesi''nde Sögütlüçeşme-Gebze ve Kazlıçeşme-Halkalı arasındaki raylı sistemin yenileyen firma sözleşmesi feshetti



Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım,  Marmaray  Projesi''nde Sögütlüçeşme-Gebze ve Kazlıçeşme-Halkalı arasındaki raylı sistemin yenilenmesi işlemini yapan konsorsiyumun sözleşmeyi tek taraflı feshettiğini söyledi.

Yıldırım, yeni ihalenin en kısa zaman içinde yapılacağını ve Marmaray''ın ilan edildiği gibi 29 Ekim 2013 tarihinde hizmete gireceğini belitti. İstanbul''a yapılacak 3. Köprü ve otoyolu projesinin açıklandığı Marmara Otel''deki basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Anadolu Yakası''nda Söğütlüçeşme''den Gebze''ye, Avrupa Yakası''nda ise Kazlıçeşme''den Halkalı''ya kadar olan hattın yüklenici firması olan konsorsiyumun projeye bu şartlarda devam edemeyeceğini belirterek sözleşmeyi feshettiğini belirtti. Bu olayın ''bu gelişme Marmaray Projesi''nin gerçekleşmesini etkileyecek mi?'' şeklindeki soruları gündeme getirebileceğine dikkat çeken Bakan Yıldırım, "Bunun tedbirlerini bankalık olarak alıyoruz. Burada da ilan ettiğim gibi projenin bitirilmesi 29 Ekim 2013 tarihidir. Bu tarih hiçbir şekilde değişmeyecektir. Gerekli tedbirleri aldık." diye konuştu. Yeni ihalenin en geç bu sene içerisinde gerçekleştirileceğini belirten Bakan Yıldırım, "Basın mensuplarının gerekçe gösterildi mi?" şeklindeki sorusu üzerine, "Bunlar hukuki şeyler. Bu sözleşme şartlarında devam edemeyeceklerini söylediler. Biz de tek taraflı fesih işlemini kabul ettik. Şimdi tasfiye işlemleri ve hukuki süreç taraflar arasında devam edecek." şeklinde konuştu.
Haberpusula.com


Geri Dön