19 / 04 / 2024

Marmaray'da taşınan yolcu sayısı 6,5 milyonu aştı!

Marmaray'da taşınan yolcu sayısı 6,5 milyonu aştı!

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, hizmete girdiği günden bu yana Marmaray'da 6,5 milyonun üzerinde yolcu taşındığını bildirerek, " Vatandaşlarımızın ilgisi bizi memnun ediyor " dedi...



Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürü Süleyman Karaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada,  Marmaray  Projesi sayesinde TCDD'nin dünyada hatırı sayılır bir yere geldiğini söyledi.


Marmaray'da 10 dakikada bir olmak üzere günde toplam 216 sefer gerçekleştirildiğini ifade eden Karaman, "Vatandaşlar, Marmaray'dan ilk 15 gün ücretsiz faydalanmıştı. O dönem yoğun bir yolcu trafiği yaşandı. Şu anda da günde 80 bin kişiye hizmet veriliyor ve her geçen gün bu sayı artıyor. Bir aksaklık oluşmaması, vatandaşlarımızın rahat seyahat edebilmesi için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Çok şükür her şey yolunda" diye konuştu.


Hizmete girdiği günden bu yana Marmaray'da taşınan yolcu sayısının 6,5 milyonu aştığını bildiren Karaman, en çok Sirkeci İstasyonu'ndan "indi bindi" yapıldığını kaydetti. Karaman, Sirkeci İstasyonu'nda her gün 20 binin üzerinde yolcuya hizmet verildiğini söyledi.


Marmaray'ı "yerin altında bir dünya" olarak nitelendiren Karaman, "Marmaray, üzerinde çok yoğun çalıştığımız, çok büyük emekler sonucu ortaya çıkan bir proje. Bu nedenle vatandaşlarımızın ilgisi bizi memnun ediyor" dedi.


AA


Geri Dön