19 / 03 / 2024

Marmaray'da ücretli geçiş yarın başlayacak!

Marmaray'da ücretli geçiş yarın başlayacak!

Açılışı 29 Ekim 'de yapılan Marmaray'da Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla 15 gün olan ücretsiz taşıma bugün sona eriyor. Vatandaşlar, Marmaray'ı yarından itibaren İstanbul Kart veya Akbil ile 1.95 lira ödeyerek kullanabilecek.




Asya ile Avrupa'yı deniz altından tünelle bağlayan ve açılışı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda yapılan Marmaray'da, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla 15 gün olan ücretsiz taşıma, bugün sona eriyor. 


Yetkililer, 15 günlük süre zarfında 4,5 milyonu aşkın kişinin, ücretsiz geçişten yararlanarak raylı sistem üzerinden kıtalararası seyahat ettiğini bildirdi.


Vatandaşlar, Marmaray'ı yarından itibaren İstanbul Kart veya Akbil ile 1.95 lira ödeyerek kullanabilecek. Öğrenciler için ise ücret tarifesi 1 lira olarak uygulanacak. 


Marmaray'ın açılış törenindeki kurdela kesimi sırasında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Erdoğan'a, "Herkesin rüyasını gördüğü bir proje dedik. Böyle bir projeyi sadece açmamalıyız. Bayramlarda köprülere ne yaptığınızı bütün millet biliyor. Hiç değilse böyle asrın projesi için herhalde bir iyilik düşünüyorsunuz. Önce tabiki sayın Başbakan'a sormam lazım" demiş,  Başbakan Erdoğan da "Sayın Cumhurbaşkanım, buranın bereketi bayağı iyi... Gerçi, 5 milyar doları neredeyse bulan bir yatırım. Sizin de az önce ifade ettiğiniz gibi bayramlardaki şey burada da bu açılışta Bakanım da bunun hemen notunu alsın. 15 gün burayı ücretsiz yapalım" diyerek karşılık vermişti. 


AA


Geri Dön