23 / 04 / 2024

Marmaray'ın güzergahı Bahçeşehir'e uzanıyor!

Marmaray'ın güzergahı Bahçeşehir'e uzanıyor!

Halkalı'da bitmesi planlanan Marmaray Projesi Bahçeşehir'e kadar uzatılacak



İstanbul'un iki yakasını deniz altından birleştirecek olan  Marmaray  Projesi tüm hızıyla sürerken İstanbulluların ulaşımını kolaylaştırmak için güzergahta değişiklik yapıldı. Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Halkalı'da bitmesi planlanan Marmaray projesinin Bahçeşehir'e kadar uzatılacağı müjdesini verdi.

Başkan müjdeledi
Başakşehir'de oturan gazetecilerle tanışma toplantısı yapan Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Marmaray projesiyle ilgili açıklamalar yaptı. Başkan Uysal, Başakşehir'in en büyük probleminin, tüm İstanbul gibi ulaşım olduğuna dikkat çekti. Asrın projesi olarak gösterilen Marmaray Projesi'nin Avrupa yakasında Halkalı'da sona erdiğini belirten Başkan Mevlüt Uysal, yeni güzargahla ilgili olarak şunları söyledi:

"Projenin Bahçeşehir'e kadar uzatılması için yetkililerle görüştük ve olumlu sonuç aldık. Marmaray Bahçeşehir'e kadar uzayacak. Ayrıca, Yenikapı-Bahçeşehir Metrobüs projesi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ölçümlere başladı. Başakşehir Metrosu'nun yüzde 90'ı bitti. 2011 yılı başında açılacak. 3. köprüye Bahçeşehir-Boğazköy üzerinden bağlantı yolu yapılacak. Olimpiyat Stadı'nda biten metronun Kayabaşı'nda kurulacak meydana kadar uzatılması için de görüşmelerimiz sürüyor."
Habertürk


Geri Dön