25 / 04 / 2024

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar'a soruşturma izni!

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar'a soruşturma izni!

İçişleri Bakanlığının Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar ve 10 belediye meclis üyesi hakkında soruşturma izni verdiği bildirildi



Alınan bilgiye göre, bazı vatandaşların şikayetleri üzerine bir süre önce ilçeye gelen İçişleri Bakanlığı müfettişleri, iddialarla ilgili ön incelemeyi tamamladı. İncelemenin ardından İçişleri Bakanlığınca, Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar ve belediye meclis üyeleri Ethem Sayar, Zehra Yüzak, Mehmet Baysal, Hakkı Şevket Bayındır, Yusuf Erden, Şahap Hepaksoy, Etem Ay, İsmet Kamil Öner, Ercüment Aydın ve Mehmet Tokgöz hakkındaki 8 iddiadan 4´ü için soruşturma izni verildi.

Soruşturma izni verilen iddialar arasında, "Başkan Acar´ın otelinin önünden geçen yaya yolunun kaldırılarak ticaret alanına dahil edildiği, belediye başkanı ve bazı meclis üyelerinin imar mevzuatına aykırı davranarak kendisine, yakınlarına ve sahibi olduğu şirkete haksız çıkar sağladığı" bulunuyor. Marmaris Belediyesi yetkilileri, soruşturma kararına itirazda bulunulacağını ve Başkan Acar´ın açıklama yapacağını bildirdi.
AA


Geri Dön