25 / 04 / 2024

Marmaris'e TOKİ konutları geliyor!

Marmaris'e TOKİ konutları geliyor!

Bir dizi ziyaretler için hafta sonunda Marmaris’te bulunan Muğla Miletvekili Nihat Öztürk Marmaris halkına müjde olabilecek nitelikte projeler açıkladı. Öztürk açıkladığı projeler arasında Marmaris’e TOKİ müjdesi de verdi.



Bir dizi ziyaretler için hafta sonunda Marmaris’te bulunan Muğla Miletvekili Nihat Öztürk Marmaris halkına müjde olabilecek nitelikte projeler açıkladı. Öztürk’ün açıkladığı projelerde Marmaris’e yeni bir devlet hastanesi, şehir stadı, bin kişilik spor kompleksi, gençlik merkezi, olimpiyatlara uygun stadyum, olimpik yüzme havuzu ve en önemlisi Marmaris’e  TOKİ  müjdesi verdi.


HASTANEDE PROJE AŞAMASINA GEÇİLDİ


Marmaris’te düzenlediği toplantıda Marmarislileri yakından ilgilendirecek projeler hakkında bilgiler veren Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, “ Bildiğiniz gibi Marmaris’te Devlet Hastanesi projemiz var. Halkımıza daha modern daha geniş, tek kişilik hastaların kalabileceği içinde banyosu ve tuvaleti olan daha büyük bir hastaneyi halkımız bizden bekliyor. Bununla ilgili çalışmamız hız kazandı. Milli Parklarla Sağlık Bakanlığı arasındaki devir işlemi yapılarak yer teslimi yapıldı. Şuanda Beldibi’ne yapılacak olan hastaneyle ilgili proje çalışmasının başladığını tüm Marmaris halkına söyleyebiliriz. En kısa zaman da Marmaris Devlet Hastanesi’nin çalışmalarını göreceğiz. Ancak bunun yine takipçisi olacağız. Şunu söyleyebilirim Ankara’da ilk baktığımım konu buydu. Sağlık Bakanlığı ile Milli Parklar arasındaki devir yapılmamıştı. Girişimlerimizle bu anlaşma sağlandı. Bundan sonra artık süreç Sağlık Bakanlığı’nda . Beldibi’nde inşallah en kısa zaman da hastanenin yapımı için çalışmalar başlayacak.


MARMARİS’E YAKIŞIR ŞEHİR STADI


İkinci bir müjde olarak yıllardan beri konuşulan spor tesisleri konusu olduğunu dikkat çeken Öztürk, “Marmaris stadı Marmaris’e yakışmıyor.  Sahanın düzenlenmesi gerekiyor. Onunla ilgili çalışmayı Gençlik ve Spor Bakanlığımız ve yerel yönetimlerle beraber çözeceğiz. Bizler artık yerelde ve genelde parti çekişmesi içerisinde olmayacağımızı, tam tersine halkımıza hizmet etmek için çalışacağımızı beyan ediyoruz. Çünkü tüm vatandaşımız bu tesislerden yararlanacak. Onun için bir birine köstek olan değil tam tersine bir birinin işini kolaylaştıran hem yerel yönetim hem de genel de bizlerin destekleriyle beraber bu işlerin daha da hızlanması gerekir.


BİN KİŞİLİK SPOR KOMPLEKSİ


Açıklamalarına devam eden Muğla milletvekili Öztürk, “ Beldibi’ne bin kişilik Spor Kompleksi projemiz var. Onunla ilgili ihale aşamasına geldik. İnşallah önümüzdeki sene içerisinde de spor kompleksimizin Beldibi’nde hep birlikte göreceğiz. Ayrıca Gençlik Merkezi projemizde var. Bunun içerisinde 40 a yakın branşlarda faaliyetler var. Çok rahatlıkla vatandaşlarımızın voleybol, basketbol oynayabileceği içinde spor aktivitelerinin de bulunduğu projemizde ihale aşamasına geldi. Ayrıca Beldibi’ne olimpiyatlara uygun olarak ta stadyum yapılacağını bildirdi. Öztürk, ayrıca sözleşme gereği Beldibi’nde bulunan Orman İşletme Müdürlüğü lojmanlarının da yenileceğini dikkat çekerek, 24 tane yeni lojman yapılacağını belirtti.


YEREL YÖNETİMLERE DESTEK OLALIM


Yapılan projelerle Marmaris’in hak ettiği yere gelmesini isteğini dile getiren Öztürk, “ Bunu hep birlikte yapalım. Herkes bu projelere destek olsun. Yerel yönetimleri de bu işin içine sokarak hep birlikte yapacağız. Artık şartlar değişti orası CHP’li burası MHP’li kavramını ortadan kaldırarak çalışmalarımızda önce halkımızın menfaatini öne çıkaracağız. Bu konuda yerel yönetimlerin yetişemediği konulara destek vermemiz gerekiyor. Marmaris’te belediyenin yapacağı işlemlerde de bizim buna destek olmamız lazım.


OLİMPİK YÜZME HAVUZU


Spor tesislerinden sonrada Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın yanında bulunan yerede olimpik yüzme havuzu yapmayı düşündüklerini belirten Öztürk; “ Bu projemizle ilgili de çalışmalarımız devam ediyor. Projemiz tamam. Burası Maliye Bakanlığı tarafından belediyeye verildi. İnşallah oraya İngiltere’de yapıldığı gibi olimpik bir yüzme havuzu yapacağız. Marmaris’te yüzme havuzumuz var. Ancak bu yapılacak olan yerde uluslararası müsabakalar yapmak istiyoruz”


MARMARİS’E TOKİ


Birde Marmaris’e TOKİ müjdesi veren milletvekili Öztürk, evi olmayan, dar gelirli vatandaşlarımız için Marmaris’te TOKİ projesi düşündüğünü belirterek; “ Marmaris’te bir tane bile TOKİ’miz yok. Muğla’nın bazı ilçelerinde üç dört tane var. Bunun için burada bir TOKİ girişimine başladık. Bunun için özelikle Marmaris’te bu konuda biz TOKİ yapmak için niyet ortaya koyduk. Bilindiği gibi TOKİ yapacağı bölgede planlamasını kendi yapıyor. Bizim sadece yer göstermemiz gerekiyor. Herhangi bir yer belirlenmiş değil. Ancak böyle bir niyetimiz var. Amacımız Marmaris’in doğal görüntüsünü bozmayan bölgenin yapısına uygun bir proje niyetindeyiz” dedi.


Marmaris Manşet


Geri Dön