25 / 04 / 2024

Marmaris'te icradan 1 milyon TL'ye 2 katlı bina ve tarla!

 Marmaris'te icradan 1 milyon TL'ye 2 katlı bina ve tarla!

Marmaris'in Osmaniye Köyü'ndeki bina ve tarla ihaleden satışa çıkıyor. Toplam bedelleri 1 milyon 46 bin 223 lira olarak belirlendi...



T.C. MARMARİS 2. İCRA MÜDÜRLÜĞÜNDEN TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

Dosya No: 2011/118Tal. 


 

1-Taşınmazın Tapu Kaydı, Hali Hazır Durumu, İmar Durumu : Taşınmaz Muğla ili, Marmaris ilçesi Osmaniye Köyü, Kumlubük mevkii, 10 Parselde, 9.875.00 m2 yüzölçümlü -tarla vasıtlı taşınmazın borçlu adına kayıtlı 5875/9875 hissesinin satışıdır. Keşif tarihi itibariyle satışı yapılacak taşınmazın tapu kaydına göre tarla vasıflı taşınmaz üzerinde bir adet iki katlı bir adet tek katlı iki bina bulunmaktadır. 2 katlı betonarme binanın zemin ve birinci katında 2 adet ayrı bağımsız, bölüm bulunmakta olup., daireler salon, iki oda mutfak banyo-wc bölümlerinden oluşmuştur, dış doğramalar alüminyum zeminler seramik kaplamadır. Yaklaşık yüzölçümü 160 m2.dir. Tek katlı bina bir oda, salon mutfak banyo-wc bölümlerinden oluşmuştur, zeminler seramik kaplama, dış doğramalar ahşap görünümlü alüminyumdur. Yaklaşık 60 m2. yüzölçümlüdür. Taşınmazın bulunduğu bölgenin 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama imar Planı Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü tarafından inceleme ve onama aşamasında olduğundan söz konusu taşınmazın bulunduğu bölgenin imar durum belgesinin düzenlenemediği belirtilmiştir.

Muhammen Bedeli: 1.046.223,00 TL Satış Saati: 14:00 -14:10 Arası


2-Taşınmazın Tapu Kaydı, Hali Hazır Durumu, İmar Durumu : Taşınmaz Muğla ili, Marmaris ilçesi, Osmaniye Köyü, Kumlubük mevkii, 28 Parselde, 48,150.00 m2 yüzölçümlü -İki katlı kargir evi olan zeytinlik vasıflı taşınmazın borçlu adına kayıtlı 246/48150 hissesinin satışıdır. Kıymet takdir tarihi itibariyle satışı yapılacak taşınmazın içerisinden kumlubük’e giden asfalt yol geçmekte olup yolun alt kısmında deniz cephesinde 3 adet bina, yolun üst kısmında dağ cephesinde ise 10 adet bina ve 2 adet havuz yer almaktadır. Taşınmazın topoğrafik genel meğili %40 olup büyük bir bölümü delice zeytinler ve maki çalıları ile kaplıdır. Taşınmazın bulunduğu bölgenin 11/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama imar Planı Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü tarafından inceleme ve onama aşamasında olduğundan söz konusu taşınmazın bulunduğu bölgenin imar durum belgesinin düzenlenemediği belirtilmiştir.


Muhammen Bedeli: 21.059,00 TLSatış Saati: 14:30 - 14:40 Arası

3-TaşınmazınTapu Kaydı, Hali Hazır Durumu, imar Durumu : Muğla ili, Marmaris ilçesi, Turunç beldesi, Alanpınar mevkii, 156 parsel sayılı taşınmazda 760.60 m2 yüzölçümlü iki katlı kargir bina ana taşınmaz niteliğinde ki gayrimenkulün borçlu adına kayıtlı tam hissesinin satışıdır. Kıymet takdir tarihi itibariyle satışı yapılacak taşınmazın üzerinde bir adet betonarme karkas inşaat tarzında yapılmış mimarlık sınıfına göre 3 sınıf A gurubu yapının zemin katında 5adetapartoda, 1 idare odası, birinci katta 5 apart odası bir depo, çatı katında 5 apart odası, 1 depo bulunmaktadır. Toplam apart odası 15’tir. Apart odalar aynı özellikte olup salon açık mutfak bir yatak odası banyo wc bölümlerinden oluşmuştur. Dış doğramalar ahşap görünümlü pvc, iç doğramalar amerikan pres., zeminler seramik duvarlar normal sıvalı plastik boyalı tavanda kartonpiyer yapılmıştır. Odalarda balkon mevcuttur, mutfak dolapları mdf mutfak tezgahı mermerittir. banyo wc bölümünde duşa kabin lavabo klozet grubu bulunmaktadır, duvarlar tavana kadar seramik kaplamadır, kat çıkış merpeni kaplaması mermer, sahanlıklar seramik korkuluklar alüminyumdur, bahçe bölümünde yüzme havuzu mevcuttur. Bahçe duvarları kayrak taşı kaplamadır, havuz dışı zeminler traverten mermer kaplamadır. Taşınmaz yaklaşık inşaat alanı toplamı (zemin kat-4- birinci kat+çatı kat) 1.141.00 m2’dir. Taşınmaz Turunç şehir merkezine ve denize 250 mt mesafede Atatürk Caddesi üzerinde ve Turunç Belediyesine 300 mt mesafededir. Taşınmazın imar planındaki yeri ticaret alanı, inşaat düzeni bitişik nizam kat adedi:2 kat bina yüksekliği 6.50mt ön bahçe mesafesi 5.00 mt yan bahçe mesafesi 3.00 mt emsal Taks 0.50 Kaks 1.00 olarak Turunç Belediye Başkanlığının 30.01.2012 tarih 114 sayılı yazıları ekinde imar durum belgesi ile bildirilmiştir. Muhammen Bedeli: 1.800.000,00TL Satış Saati: 15:00 -15:10 Arası Satış Şartları


1-Birinci açık artırma 01.10.2012 günü yukarıda belirtilen saatler arasında MARMARİS 2. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ ODASI -ADLİYİ- SARAYI - MARMARİS adresinde açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen değerin %60’ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış ve paylaştırma giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedele alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak şartıyla 11.10.2012 günü MARMARİS 2. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ ODASI - ADLİYE SARAYI - MARMARİS adresinde yukarıda belirtilen saatler arasında ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da rüçhanlı alacaklıların alacakları toplamını, satış ve paylaştırma giderlerini geçmesi ve artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin %40 mı bulması lazımdır. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.


2-Artırmaya iştirak edeceklerini, tahmin edilen kıymetin %20’si nispetinde Türk Lirası peşin p&ra veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir. Alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. Tapu alım harcı, damga vergisi ile K.D.V. alıcıya aittir. Birikmiş vergiler ve tellaliye ücreti satış bedelinden ödenir.


3-İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin bu taşınmaz üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile on beş gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaştırmadan hariç bırakılacaktır.


4-Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İki ihale arasındaki farktan ve %10 faizden alıcı ve kefilleri mesul tutulacak ve hiç bir hükme hacet kalmadan kendilerinden tahsil edilecektir.


5-Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.


6-Satışa iştirak edenlerin şartnamesi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacaktan, başkaca bilgi almak isteyenlerin yukarıda yazılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.


İş bu ilan tebligat yapılamayan ilgililere tebligat yerine kaim olmak üzere ilan olunur. 26 07.2012 (*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir. (IIK m. 126) Örnek No:27

B.50757 www.bik.gov.tr 


 

Resmi ilanlar www.ilan.gov.tr’de


İlanı görüntülemek için tıklayın


Geri Dön