29 / 03 / 2024

Marmaris'te inşaat atıklarının ormanlık alanlara dökülmesine çevreciler tepki gösterdi!

Marmaris'te inşaat atıklarının ormanlık alanlara dökülmesine çevreciler tepki gösterdi!

Marmaris Çevrecileri Derneği yetkilileri, vatandaşlardan gelen ihbarlar üzerine Asparan ve Yeşilbelde mevkilerindeki ormanlık alanlarda incelemelerde bulundu. Marmaris'te inşaat atıklarının ormanlık alanlara dökülmesine çevreciler tepki gösterdi.



İçmeler beldesi girişinden başlayarak Yeşilbelde'ye kadar uzanan Fürth Dostluk Yürüyüş Yolu'nu gezen çevreciler, orman içinden geçen patikanın oldukça temiz olduğunu tespit etti. Daha sonra yakınlardaki Marmaris Belediyeler Birliği (Mariç-Belbir) Katı Atık Depolama Tesisi'ne giden yolda inceleme yapan çevreciler, yol kenarına ve ormanlık alana dökülmüş onlarca römork inşaat atığıyla karşılaştı. Atıkların büyük bir kısmının molozlardan oluştuğu görüldü.


MÇD Başkanı Ahmet Kutengin, gazetecilere yaptığı açıklamada, turizm sezonu başlamayan Marmaris'te inşaat döneminin hızla devam ettiğini söyledi. Özellikle tadilat yapılan otel ve konutlardan çıkan molozların çöplük yerine daha yakında bulunan ormanlık alanlara döküldüğüne işaret eden Kutengin, "Her yıl binlerce turistin tercih ettiği ve yeryüzü cenneti olarak tabir ettiğimiz Marmaris'in ormanlarının bu şekilde kirletilmesine isyan ediyoruz" dedi. 


Bölgede geçen yıl Orman İşletme Müdürlüğü ekipleriyle temizlik çalışması yaptıklarını anlatan Kutengin, üzerinden bir yıl geçmeden aynı kirlilikle karşılaşmanın üzüntü verici olduğunu dile getirdi.


Temizleyerek kirliliğin önüne geçilemediğini vurgulayan Kutengin, "Bu atıkların buraya atılmasının önlenmesi gerekiyor. İnşaat atıkları traktörlerle getirilerek dökülüyor. Traktör şoförleri daha fazla mazot yakmamak ve çöplüğe atık döküm ücreti vermemek için moloz gibi atıkları orman içine ve yol kenarlarına döküp gidiyor" diye konuştu. 


Kutengin, çöplüğe atık döküm bedellerinin azaltılması halinde kötü manzaraların az da olsa önüne geçilebileceğini savundu.


AA


Geri Dön