26 / 04 / 2024

Marmaris'te kaçak otel inşaatı devam ediyor!

Marmaris'te kaçak otel inşaatı devam ediyor!

Marmaris Bozburun’da denize sıfır, kaçak yapılan otel kaymakamlığa ve valiliğe yapılan şikâyetlere rağmen tüm hızıyla devam ediyor.



Marmaris’e 55 kilometre mesafedeki Bozburun’da imar izni bulunmayan sit alanında, kafeterya işletmecisi Mehmet Ali Ay tarafından bir süre önce 2 katlı, 12 odalı bir otel inşaatı başladı. İddiaya göre kaba inşaatı tamamlanan otel, bitişikteki 33 parsele 1.5 metre, 35 parsele de 1 metre kadar girdi. Ay, denize sıfır otel inşaatının önündeki denizin içine 40 metrakerelik bir duvar ördürdü. Ay’ın 33 parselin sahibi olan halası Naciye Bedir’in kızı Deniz Uslu, Kaçak olduğunu ileri sürdüğü otelin fotoğraflarını çekip, Marmaris Kaymakamlığı ve Muğla Valiliği’ne şikâyette bulundu. Buna rağmen inşaata göz yumulduğunu ileri süren Uslu, “Otel inşaatı 1.5 metre kadar arazimize girdi. Kıyı Kanunu ihlal edilirken, 40 metrekarelik bir kamu arazisine tecavüz var. Şikâyetlerimizi yaptık ama mahkeme kararıyla inşaatı durduramadık” açıklamasını yaptı. 


3 kez mühür


Marmaris Belediye Başkan Yardımcısı Dursun Kaplan, “Kaçak otel inşaatından haberdar olur olmaz zabıta ekiplerimiz tutanak tutup, mühürledi. İmar Müdürlüğü ekiplerimiz de cezasını kesti. Daha sonra 2 kez mühür fekki yapıldığını duyunca tekrar ceza kesildi. Toplamda 190 bin lira para cezası verildi. Yandaki komşu arazilere girilmiş. Denizin içine duvarlar çekilmiş. Bayramdan sonra tekrar burasıyla ilgili karar alacağız. Büyük bir olasılıkla da yıkım kararı çıkar” dedi.


Milliyet 


Geri Dön