19 / 04 / 2024

Marmaris'te MiaMai Oteli açıldı!

Marmaris'te MiaMai Oteli açıldı!

Carrefoursa Genel Müdürü Mehmet Nane, “Şimdi durulma zamanı. Yıl sonuna kadar mağaza sayımız 450’den 800’e çıkacak. Satın alma işlemleri tamamlanınca Kiler tabelaları Carrefoursa olacak” dedi.



SON iki yılda 4 şirkete 500 milyon lira yatıran Carrefoursa yıl sonuna kadar mağaza sayısını 450’den 800’e çıkarmayı hedefliyor. Önümüzdeki dönemde satın almalara bir süre ara vereceklerini belirten Carrefoursa’da Genel Müdür Mehmet Nane, “Türkiye’de 300’e yakın yerel market var. Bunların 5 bin civarında mağazası bulunuyor. 290 market zinciri satılık. Çünkü şirketler büyüyor ancak kurumsallaşamıyor. Bazıları birleşiyor. Biz bir süre satın almalara ara vereceğiz. Biraz dinlenmemiz lazım” dedi.


BİRLEŞENLER DE VAR

Son dönemlerde hızlı bir büyüme yakaladıklarını anlatan Nane, şöyle konuştu: “Göreve geldiğimizden beri satın almalara açık olduğumuzu anlattık. İsmar, Antalya 1e1 ve Antalya Genpa’yı aldık. Son olarak Kiler ile anlaştık. Türkiye’de 300’e yakın yerel market zinciri bulunuyor. Bunların en önemli eksiği ise kurumsallaşama. Aile içerisindeki sorunlar ve yoğun rekabet nedeniyle çok hızlı bir büyüme yakalamıyorlar. Bazıları birleşmeye gidiyor. Sektör çok hareketli. Önümüzdeki dönemde de bu devam edecek. Ancak biz bir süre durulmayı seçtik. Önümüzde yeni bir satın alma yok. Ancak büyüme çalışmalarımız devam ediyor.”


SEPET YÜZDE 50 ARTTI

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte tüketici davranışlarında bazı değişimler gerçekleştiğini anlatan Nane, “Sahil kesimlerindeki market sayımız artıyor. Çünkü tüketiciler yaz aylarında daha rahat harcama yapıyor. Yazın marketlerde sepet ortalaması yüzde 50 artıyor. Biz de marinalarda yeni mağaza yatırımları yapıyoruz. Bu alandaki çalışmalarımızı hızlandıracağız. Tekirdağ, Muğla, Antalya,  İzmir  gibi şehirlerdeki marketlerimizin sayısı artıyor” şeklinde konuştu. 

Türkiye’de sahillerde 60 civarında marketleri bulunduğunun altını çizen Mehmet Nane, “Yazlık yerlerde tüketim de biraz daha farklı oluyor. Özellikle taze sebze ve meyveler öne çıkıyor. Biraz daha içecek satışımız artıyor. Kırmızı et ve şarküteri ürünleri de bu mağazalarımızda daha fazla satılıyor” şeklinde konuştu.


Bozburun’a 9 milyon lira yatırdılar

Türkİye’de perakende sektörünün önemli 3 ismi, Marmaris Bozburun’da turizm yatırımına imza attı. Carrefoursa Genel Müdürü Mehmet Nane, Kiler Holding Perakende Genel Müdürü Nihat Özdemir ve perakende danışmanı Avi Alkaş ortaklığında gerçekleştirilen MiaMai Otel misafirlerini kabul etmeye başladı. Davetlisi olarak katıldığımız MiaMai Otel’in açılışında konuşan Nane, “9 milyon liralık yatırım yaptık. Büyük şehirlerin gürültüsünden uzaklaşıp sessiz bir tatil cennetinde dinlenmek isteyenler ile iş toplantılarını keyfe dönüştürmek isteyenleri hedefledik” dedi.


Markette kayıp kayaç arttı

Son dönemlerde marketlerde kayıp-kaçak oranlarının arttığına işaret eden Mehmet Nane, “Bu konuda sıkı önlemler alıyoruz. Ancak önüne geçmek çok zor. Hırsızlar markette birçok farklı yöntem kullanıyor. Çalışanların vardiya değişimlerini kolluyorlar. Alarm sistemine karşı takviyeli poşet kullananlar var. Kozmetik ve alkol en çok çalınan ürünler arasında. Bu kaybın cirodaki payı ise yüzde 1 ile 1.5 civarında. Bu konuda da önlemleri sıklaştırdık” diye konuştu.



Hürriyet


Geri Dön