29 / 03 / 2024

Marmaris'te yine yıkım zamanı

Marmaris'te yine yıkım zamanı

İl Özel İdaresi Encümeni'nce yıkılmasına karar verilen binaların yıkımına dün Marmaris'in Selimiye köyünde devam edildi



İl Özel İdaresi Encümeni'nce yıkılmasına karar verilen binaların yıkımına dün Marmaris'in Selimiye köyünde devam edildi. İş makineleri, dün sabah erken saatlerde bir otel ve altı konutun yıkılması için Selimiye köyüne geldi. Jandarmanın güvenlik önlemleri altında köye giren ekipler, ilk olarak Burunuç mevkiindeki inşası tamamlanmak üzere  olan bir otelin yıkım işlemine başladı.

Yıkım yapılırken otelin yapıldığı arsanın sahiplerinden olduğu öğrenilen Ülker Aydın, ağlayarak fenalık geçirdi. Aydın, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Muğla Özel İdare Müdürlüğü yetkilileri  yıkım işlemi yapılan bölgenin doğal sit ve özel çevre koruma alanı olduğunu belirterek "Yıkılan yapıların sahipleri yıkım işleminden önce defalarca uyarıldı. Kendilerine yazılı tebligat gönderildi. Yıkım işleminde önceliği 2008'de yapılan yapılara veriyoruz. Yapıların diğer bölümü dört-beş yıl önce yapılmış" dedi.

Selimiye köyünde ocak ayında yapılmak istenen yıkımlarda ekipler, köylülerin direnişiyle karşılaşmıştı. İş makinelerinin önüne oturan köylülere  jandarmalar müdahale etmiş ve arbede yaşanmıştı. Yetkililer, köylülerle görüştükten sonra yıkımların ertelendiğini söylemişti. İlçeye bağlı Taşlıca köyünde ise geçen yıl bir restoran ve yedi villa yıkılmıştı.
Radikal

İlgili haber
Marmaris'te iki köye yıkım kararı

Geri Dön