24 / 04 / 2024

Marriott, Sheraton’u alacak, en büyük olacak!

Marriott, Sheraton’u alacak, en büyük olacak!

Dünyanın en önde gelen otel zinciri Marriott’ın, Sheraton’ı da bünyesinde bulunduran “Starwood Hotels”i 12.2 milyar dolara satın alacağı bildirildi. İmzalar atılırsa Marriott birinci olacak.



Bu anlaşmanın gerçekleşmesi halinde Marriott, “dünyanın en büyük” otel zinciri haline gelecek.

 

Daha önce aralarında Çinlilerin de bulunduğu pek çok grubun talip olduğu Starwood otel zinciri, Marriott’a satılıyor. Marriott International, Starwood Hotels & Resorts Worldwide şirketini hisse senedi ve nakit olarak ödenecek 12.2 milyar dolar karşılığında satın almak için anlaşmaya vardı.  


 

Anlaşmanın 2016 yılı ortalarında tamamlanması planlanırken Marriott, dünyanın en büyük otel zinciri haline de gelecek. Yeni oluşum, dünya çapında 5 bin 500 otel binası ve 1.1 milyondan fazla odanın sahibi olacak. Şu anki en büyük otel grubu olan Hilton’un, dünya çapında 4 bin 500 otel binası ve 735 bin odası mevcut.


Milliyet


Haber Akşam Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Marriott International, Starwood Hotels & Resorts Worldwide Inc'i hisse senedi ve nakit olarak ödenecek 12.2 milyar dolar karşılığında satın almak için anlaştı. Marriott, Starwood Hotels'i satın alarak dünyanın en büyük otel zinciri konumuna gelecek. Starwood, St. Regis ve Sheraton hotel markalarının sahibi. Satın almanın 2016 ortasında tamamlanması bekleniyor. Marriott’tan yapılan açıklamaya göre, şirketler 100’den fazla ülkede faaliyet gösteren 5.500 otele sahip olacak.  



Akşam



Haber Vatan Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Dünyanın en önde gelen otel zinciri Marriott, Starwood Hotels'i 12,2 milyar dolara satın alacak.


Marriott International, Starwood Hotels & Resorts Worldwide Inc'i hisse senedi ve nakit olarak ödenecek 12.2 milyar dolar karşılığında satın almak için anlaştı. 

 

Marriott, Starwood Hotels'i satın alarak dünyanın en büyük hotel zinciri konumuna gelecek.

 

Starwood, St. Regis ve Sheraton hotel markalarının sahibi. Satın almanın 2016 ortasında tamamlanması bekleniyor.


Vatan



Haber Sabah Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;

ABD merkezli Marriott International, Starwood şirketini 12,2 milyar dolara satın alarak dünyanın en büyük otel zincirini kuracak.

Marriott'tan yapılan açıklamada, her iki şirketin yönetim kurullarının oy birliğiyle birleşme anlaşmasını onayladığı duyuruldu. Birleşme ile ortaya çıkacak şirketin, 100'ün üzerinde ülkede, 5 bin 500 otelde 1,1 milyon odası olacak.


Marriott'un CEO'su Arne Sorenson, birleşmeden doğan şirketin CEO'su olarak göreve devam edecek. Birleşme için Marriott, Starwood'a 12,2 milyar dolar ödeyecek ve kurulacak şirketin toplamda 30 farkı otel zinciri olacak.


Marriott ile Starwood'un birleşmesi otelcilik sektöründe dünyanın en büyük zincirini ortaya çıkaracak. Şirket birleşmesinin hissedarlar ve düzenleyiciler tarafından onaylanmasının 2016 yılı ortalarında tamamlanması bekleniyor.


FARKLI OTEL MARKALARI VAR


Öte yandan, Marriott'un 19, Starwood'un 11 farklı otel markası bulunuyor.


Bu birleşme ile diğer küresel otel zincirlerinin de bu yönde adım atacağı ifade ediliyor.


Marriott International, bünyesinde The Ritz-Carlton, EDITION, JW Marriott, Renaissance Hotels, Marriott Hotels & Resorts, Delta Hotels, Gaylord, Courtyard, Residence Inn, SpringHill Suites, Fairfield Inn, TownePlace Suites by Marriott gibi otelleri barındırıyor.


Starwood şirketi ise, Four Points by Sheraton, Sheraton Hotels & Resorts, Aloft, W Hotels, Le Meridien, Westin Hotels & Resorts, St. Regis Hotels & Resorts gibi otel markalarına sahip.


Sabah


Haber Bugün Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;

Dünyaca ünlü otel zinciri Marriott International, Starwood'u 12.2 milyar dolara satın almak için anlaştıklarını açıkladı. 

Bu satın alma, otelcilik sektöründe dünyanın en büyük zincirini de ortaya çıkarmış olacak. 


Kurulacak şirketin 100'ün üzerinde ülkede, 5 bin 500 otelde 1,1 milyon odası olacak. Şirket birleşmesinin hissedarlar ve düzenleyiciler tarafından onaylanmasının 2016 yılı ortalarında tamamlanması bekleniyor. 


DEVAMI GELECEK 

Marriott'un 19, Starwood'un 11 farklı otel markası bulunuyor. Bu birleşme ile diğer küresel otel zincirlerinin de bu yönde adım atacağı ifade ediliyor. Marriott ABD merkezli Marriott, Starwood şirketini 12,2 milyar dolara satın almak için anlaştı. Bu birleşmeyle ortaya çıkacak şirketin 1.1 milyon odası olacak International, bünyesinde The Ritz-Carfton. EDITION, JW Marriott, Renaissance Hotels, Marriott Hotels & Resorts. Delta Hotels, Gaylord, Courtyard, Residence Inn, SpringHill Suites, Fairfield Inn, TownePlace Suites by Marriott gibi otelleri barındırıyor. 


En gözdesi Sheraton Starwood şirketinin ise en gözde markası Sheraton. Şirketin bünyesinde Four Points by Sheraton. Sheraton Hotels & Resorts, Aloft, W Hotels, Le Meridien. Westin Hotels & Resorts. St. Regıs Hotels & Resorts gibi otel markaları bulunuyor. 


Bugün



Haber Hürriyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Marriott'tan yapılan açıklamada, her iki şirketin yönetim kurullarının oy birliğiyle birleşme anlaşmasını onayladığı duyuruldu. Birleşme ile ortaya çıkacak şirketin, 100'ün üzerinde ülkede, 5 bin 500 otelde 1.1 milyon odası olacak. Marriott'un CEO'su Arne Sorenson, birleşmeden doğan şirketin CEO'su olarak göreve devam edecek. Birleşme için Marriott, Starwood'a 12.2 milyar dolar ödeyecek ve kurulacak şirketin toplamda 30 farkı otel zinciri olacak. 


Marriott ile Starwood'un birleşmesi otelcilik sektöründe dünyanın en büyük zincirini ortaya çıkaracak. Şirket birleşmesinin hissedarlar ve düzenleyiciler tarafından onaylanmasının 2016 yılı ortalarında tamamlanması bekleniyor. Öte yandan, Marriott'un 19, Starwood'un 11 farklı otel markası bulunuyor. Bu birleşme ile diğer küresel otel zincirlerinin de bu yönde adım atacağı ifade ediliyor.


 

Hürriyet 


Geri Dön