27 / 04 / 2024

Marshall, akıllı aydınlatmayla yüzde 80 tasarruf sağladı

Marshall, akıllı aydınlatmayla yüzde 80 tasarruf sağladı

Marshall Boya, fabrika aydınlatmasında kullandığı eski armatürlerini Liviena Hibrid Akıllı Armatürler'le değiştirerek yüzde 80'in üzerinde enerji tasarrufu sağladı.



Türkiye'nin en teknolojik paketleme bölümlerinden birine sahip olan Marshall Boya ve Vernik A.Ş'nin, fabrika aydınlatmasında kullandığı eski armatürlerini son teknoloji Liviena Hibrid armatürlerle değiştirerek yüzde 80'in üzerinde enerji tasarrufu sağladığı belirtildi.
Marshall Boya Genel Müdürü Feridun Uzunyol, "Boya ünitesinde kullandığımız 400 watt endüstriyel tip armatürler yerine, gün ışığına duyarlı ve sensörlü hibrid aydınlatma kullanmaya başladık. Bu değişiklikle hem aydınlatma hem de enerji maliyetimizi yüzde 80 azalttık. Ayrıca elde ettiğimiz enerji tasarrufuyla küresel ısınmaya karşı net bir tavır sergilediğimizi düşünüyoruz" diye konuştu. Liviena Aydınlatma'nın Genel Müdürü Kamil Taner de, bu teknolojinin nasıl işlediğini ve kullanıldığını şöyle anlattı:
"Mesela güneşli bir günde Liviena Hybrid Akıllı Armatürler kendi ışıklarını gerektiği kadar kısarak, yeterli ışık mevcutsa ışıkları kapayarak, hava kararmaya başladıkça da ışık şiddetini yeniden artırarak enerji tasarrufu sağlıyor. Liviena aydınlatmanın asıl farkı armatürlerinde kullandığı geniş açılı yüksek yansıtıcılar sayesinde ışık seviyesinde yüzde 40'a varan artış sağlaması, daha net ve verimli bir çalışma ortamı yaratırken armatür başına çekilen watt'ı düşürerek enerji tasarrufu elde etmesindedir. Sistemin nasıl işlediği ile ilgili o kadar çok soru ile karşılaşıyoruz ki, web sitemiz www.liviena.com`da tüm teknik bilgileri detaylıca vermeye çalıştık."

100 bin saat ömürlü
Liviena Hibrid Aydınlatmaların bir diğer dikkat çekici özelliğininse içerisinde kullanılan 100 bin saat ömürlü Osram balastlar olduğunu bu sayede bakım onarım maliyetlerininde en düşük seviyeye indiğini belirten Kamil Taner, Marshall Boya Fabrikası'nın elde etmiş olduğu bu enerji tasarrufuyla her sene 46 bin 204 kg karbondioksit sera gazının çevreye yayılmasını engellediğini ifade etti. Taner, Marshall'ın armatür başına 67mg olan civa kullanımını 12 mg'a indirerek bulunduğu sanayi bölgesinin en çevre dostu üretim tesislerinden biri haline geldiğini de sözlerine ekledi.

Radikal

Geri Dön