26 / 04 / 2024

Martı Grubu, İMKB'de hisse geri alımına başladı!

Martı Grubu, İMKB'de hisse geri alımına başladı!

Martı Grubu hisse senedi piyasasındaki son haftalardaki aşırı dalgalanmalar nedeniyle IMKB'de işlem gören Martı Otel İşletmeleri AŞ ve Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. hisselerini yüzde 5 oranında geri alım kararı aldı



KAP'a yapılan özel durum açıklamasının ardından hisse senedi piyasalarında bir ilk yaratıp geri alım işlemlerini başlatan Martı Grubu şu ana kadar "Martı"da 450 bin lot ve "Mrgyo"da 200 bin lot hisse geri alımı gerçekleştirdi. Geri alımların devam edeceği belirtildi. Diğer yandan, 2010 mali yılında yasal kayıtlara göre 12 milyon TL kar elde ettiğini açıklayan Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. bu karın 5.5 milyon TL'lik bölümünün önümüzdeki hafta temettü olarak dağıtılacağını açıkladı.

İMKB'de son haftalarda yaşanan yüksek orandaki dalgalanmalar neticesinde işlem gören hisselerdeki aşırı dalgalanmalara izin vermek istemeyen Martı Grubu, 16.08.2011 tarihinden itibaren Martı Otel İşletmeleri AŞ ve Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. hisselerinin yüzde 5 oranında geri alımına karar verdi. Martı Grubu, hisse senedi fiyatlarının şirket performansını yansıtmaması ve piyasadaki aşırı dalgalanmalarda hisselerin fiyat istikrarının sağlanması için geri alımlara başlanmasının uygun görüldüğünü ifade etti. Bu doğrultuda, özellikle "Martı"daki geri alımlarla  IMKB'de bir ilk niteliği taşıyan işlemler başlatıldı. İlk 2 günde de "Marti"da 450 bin lot, "Mrgyo"da 200 bin lot hisse geri alımı yapıldı.

Martı Grubu'ndan yapılan açıklamada, geri alım limitlerinin Martı Otel İşletmeleri AŞ için 6.000.000 TL karşılığında 4.356,000 lot;  Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. için de 7.700.000 TL karşılığında 5.550.000 lot olarak belirlendiği belirtildi. Martı Grubu tarafından yapılan hisse geri alımları belirlenen bu lot miktarı ve ayrılan fon çerçevesinde önümüzdeki günlerde devam edecek.

Türkiye'de turizm sektörünün kurumsallaşmasında öncü rol oynayan Martı Grubu'nun bu kararı hakkında bir açıklama yapan Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Narin "Yatırımcılarımız bizim en önemli varlığımızdır. Hızlı büyüme dönemi olarak belirlediğimiz 2011'de, dünya finans piyasalarındaki dalgalanmalara bağlı olarak IMKB'de işlem gören hisselerimizin şirket performansını yansıtmadığını gözlemledik. Aşırı dalgalanmalara karşı hisselerimizin fiyat istikrarını sağlamak için bu kararı aldık. Hisse geri alımlarına başladığımız anda da, IMKB'de Martı ve Mrgyo ismiyle işlem gören şirketlerimizin hisselerinde hızlı bir stabilizasyon sağladık. Yatırımcılarımız için bir diğer önemli gelişme de Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. şirketimiz önümüzdeki hafta dağıtacağı 5.5 milyon TL temettü olacak" dedi.

2010 ve 2011'da yüksek iş performansı sergileyen Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. geçtiğimiz yıl yasal kayıtlara göre 12 milyon TL; SPK kayıtlarına göre 7.5 milyon TL kar elde edildiğini açıkladı. Şirket bu karın 5.5 milyon TL'sini önümüzdeki hafta temettü olarak hissedarlarına dağıtacak.


Geri Dön