20 / 04 / 2024

Martı GYO 115 milyon dolar üzerinden halka arz edilecek

Martı GYO 115 milyon dolar üzerinden halka arz edilecek

Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nı Nisan ayında halka açılacak



Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nı Nisan ayında halka açacaklarını söyleyen şirketin Genel Müdürü Emre Narin, "Yüzde 90 oranında sermaye artışı yapılmak suretiyle arz gercekleşecek ve sirketin yaklasık yuzde 47'si halka acılacak. Ortak satısı öngörülmedi. Tüm gelirin projelere aktarılması planlandı" dedi.

Halka arzdan 60 milyon dolar civarında gelir beklediklerini söyleyen Narin, portföyde bulunacak gayrimenkulleri Antalya Kemer'deki 1200 yataklı Martı Myra oteli, deniz ve kara kapasitsi toplamı 500 olan Marti Marina, Sarıgerme'de 100 dönümluk arazi, Gökova Ayın koyunda 100 dönümluk arazi, Cerkezköy Narinpark'ta yeralan 35 dönümlük arazi ve gelistirilen proje olarak Narinpark'ın ilk etabı olan 492 konutluk Erguvan Sitesi olarak sıraladı.

Halka arzdan edilecek gelirle 3-4 yıl içinde yapacakları yatırımları belirlediklerini kaldeden Emre Narin konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Sarıgerme 'de inşaat ön çalışmalarına başlanan 800 yataklı otel projesi hayata gecirilecek. Otel 2011'de açılacak. İnşaat maliyeti yaklaşık 30 milyon dolar olacak. 550 yataklı Martı Myra Oteli'nin renovasyonu 2 yılda tamamlanacak. Martı Marina bunyesindeki 25 odalı butik otel 2011 sezonuna açılacak. Marti Giova oteli 2012'de 35 odalı butik bir otel olarak Gökova Ayın Koyun 'daki arazi uzerinde açılacak. Ayrıca Çerkezköy'deki Narinpark 2.faz satışları ve inşaatı baslayacak"

Martı GYO 'nun oteller ve marina tarafından kira gelirlerinin 2011'den itibaren 12 milyon doları bulacağına dikkat çeken Narin "Narinpark'ın faz faz geliştirilmesinden elde edilecek gelir ile de şirketin büyümesi saglanacak. Narinpark 'ta toplam yaklaşık 350 dönüm arazi uzerinde 550 bin metrekare insaat iznimiz var ve yaklaşık 7 bin konutluk bir yaşam projesi hayata etap etap gececek. Bu projede alışveriş merkezi, 150 odalı otel, sinemalar, kültür merkezi, özel okul, pony club, spor tesisleri gibi Çerkezköy'ün sosyal yaşamını çok geliştirecek ögeler bulunuyor. İlk etap Erguvan Sitesi'nde şimdiye kadar yaklaşık 215 konut satıldı. 240 dairenin teslimi mart sonu itibarıyla bitiyor. Şu anda 163 daire teslim edildi. Yeni 3 bloğun satışına yakında başlanacak.

Halkalı-Çerkezköy hızlı tren projesinin ihalesi 2010 da yapılmak üzere planlandı. 2-3 sene içerisinde hayata gecmesi bekleniyor. Mesafe 20dakika ya inecek" diye konuştu.

Çerkezköy'de Kipa Tesco inşaatının geçen hafta başladığını hatırlatan Narin, Haziran ortasında açılak 35 bin metrekare üzerindeki Tesco Kipa'nın Çerkezköy'ün ilk hipermarketi olacağını sözlerine ekledi.

Turizmde yüzde 20 büyüme hedefi

Martı turizm grubu olarak 2010'da yüzde 20'lik bir büyüme öngördüklerini kaydeden Emre Narin, "Tüm pazarlardan gelen sinyaller şu anda olumlu. Sektörön yüzde 10-12 civarında bir büyüme ile 30 milyon turist sayısını zorlayacagını tahmin ediyoruz. Ortadoğu ve Akdeniz'de bu fiyatlarla bu servisi alınabilinecek Türkiye'den başka bir ülke yok. Istanbul'a 2020'de 20 milyon turist bekleniyor. 2020-2030 arası bir zamanda Paris ve Londra rakamlarını yakalamasına yönelik projeksiyonlar var. Otel arzının suratle arttırılması lazım. Martı Grubu olarak istanbul'da otel konusunda cok iştahlıyız. Turizmde artık bir dünya markası haline gelen Türkiye'nin daha fazla otel zincirinin uluslararası hale gelmesi gerektiğini ve konunun bir devlet politikası olarak ele alınması gerektigini düşünüyorum"
Tebernüş Kireçci

Konuyla ilgili basında çıkan diğer haberler

Martı'nın borsaya 115 milyon dolarlık uçuşu

Piyasa değeri 115 milyon doları bulan Martı GYO, nisanda borsaya açılıyor. Emre Narin, elde edecekleri yaklaşık 60 milyon dolar geliri yatırımlara ayıracaklarını açıkladı

Emlak, pek fazla halka açık bir yapı sergilemeyen bir sektör. Şu ana kadar sektörde borsaya açılan şirketler İŞ GYO, Sinpaş GYO ve Alarko GYO'dan oluşuyor.Geçtiğimiz günlerde Ağaoğlu da en geç bu yıl içinde halka açılmayı planları arasına aldığını açıklamıştı. Martı GYO ise, nisan ayında bu açılımı kesinlikle yapacağını açıklayarak, emlak sektöründeki borsaya açık firma sayısını 4'e taşıyacak isim oldu.
Tüm hazırlıkları tamamlayarak değeri 115 milyon doları bulan şirketlerini nisan ayında halka açma kararı aldıklarını ifade eden Martı GYO Genel Müdürü Emre Narin, "Borsaya açılmayı, yüzde 90 oranında sermaye artışı yaparak gerçekleştireceğiz. Şirketin yaklaşık yüzde 47'sini halka açmayı düşünüyoruz. Arzdan toplanacak geliri projelere aktarmayı planlıyoruz" dedi.

60 milyon dolar
Halka arzdan 60 milyon dolar civarında gelir beklediklerini söyleyen Narin, bu gelirle gelecek 3-4 yıllık yatırımlarını planladıklarına dikkat çekti. Bu yatırımlardan biri olarak Sarıgerme'de inşaat çalışmalarına başladıkları 800 yataklı otel projesini gösteren Narin, 2011'de açacakları otelin inşaat maliyetinin yaklaşık 30 milyon doları bulacağını belirtti. Narin, diğer yatırım planlarını ise, "Martı Myra Oteli'nin renovasyonunu 2 yılda tamamlayacağız. Ayrıca, Martı Marina bünyesindeki 25 odalı butik oteli 2011 sezonunda açmayı düşünüyoruz. 2012 planımız ise Gökova Ayın Koyu'nda 35 odalı butik bir otel olarak tasarladığımız Marti Giova Oteli'ni hizmete açmak. Ayrıca Çerkezköy'deki Narinpark 2. faz satışları ve inşaatına başlamak da bir diğer planımız." Narin, söz konusu oteller ve marina ile kira gelirlerinin 2011'den itibaren 12 milyon dolara ulaşmasını beklediklerini belirtti.

Çerkezköy'e proje
Çerkezköy'de geliştirmeye başladıkları Narinpark projesine dikkat çeken Narin, projenin 350 dönüm arazi uzerinde yaklaşık 7 bin konutluk bir yaşam projesi olarak etap etap hayata geçeceğini belirtti. Narin, "Bu projede alışveriş merkezi, 150 odalı otel, sinemalar, kültür merkezi, pony club ve spor tesisleri gibi sosyal yaşamı geliştirecek ögeler bulunuyor. İlk etabımız olan Erguvan Sitesi'nde şimdiye kadar yaklaşık 215 konut satıldı. 240 dairenin teslimi mart sonu itibarıyla bitiyor. Şu anda 163 daire teslim edildi. Yeni 3 bloğun satışına yakında başlanacak" diye konuştu.

PORTFÖYÜNDEKİ 5 TAŞINMAZ
Martı GYO, daha çok marina ve otel yatırımlarıyla tanınıyor. Şirketin şu anda portföyünde bulunan gayrimenkuller ise şöyle:
- Antalya Kemer'de 1.200 yataklı Martı Myra oteli
- Deniz ve kara kapasitesi 500 tekne olan Marti Marina,
- Sarıgerme'de 100 dönümluk arazi,
- Gökova Ayın Koyu'nda 100 dönümlük arazi,
- Çerkezköy'deki 350 dönümlük arazi üzerinde geliştirilecek olan 7 bin konutluk Narinpark projesi .

İSTANBUL'DA OTEL İÇİN İŞTAHI AÇILDI
Emre Narin, Martı Turizm Grubu'nun 2010 büyüme hedefini yüzde 20 olarak bildirdi. İstanbul için son derece umutlu konuşan Narin, "Kente 2020'de 20 milyon turist bekleniyor. 2020-2030 arasında Paris ve Londra rakamlarını yakalamasına yönelik projeksiyonlar da var. Otel arzının süratle arttırılması lazım. Martı Grubu olarak İstanbul'da otel konusunda çok iştahlıyız. Turizmde artık bir dünya markası haline gelen Türkiye'nin daha fazla otel zincirinin uluslararası hale gelmesi gerektiğini ve konunun bir devlet politikası olarak ele alınması gerektigini düşünüyorum" dedi.
Tebernüş Kireçci


Geri Dön