26 / 04 / 2024

Martı GYO 6 aylık faaliyet raporunu yayınladı!

Martı GYO 6 aylık faaliyet raporunu yayınladı!

Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada Martı GYO 6 aylık faaliyet raporunu yayınladı.



Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada Martı GYO 6 aylık faaliyet raporunu yayınladı.


Kap Açıklaması:

Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi'nin (Şirket) ekte yer alan 30 Eylül 2016 tarihi itibariyle hazırlanan ara dönem faaliyet raporunda yer alan finansal bilgilerin, sınırlı denetimden geçmiş ara dönem finansal tablolar ile tutarlı olup olmadığının sınırlı denetimini yapmakla görevlendirilmiş bulunuyoruz. Rapor konusu Ara Dönem Faaliyet Raporu Şirket Yönetimi'nin sorumluluğundadır. Sınırlı denetim yapan kuruluş olarak üzerimize düşen sorumluluk, ara dönem faaliyet raporunda yer alan finansal bilgilerin, sınırlı denetimden geçmiş ve 30 Eylül 2016 tarihli sınırlı denetim raporuna konu olan ara dönem finansal tablolar ve açıklayıcı notlar ile tutarlı olup olmadığına ilişkin ulaşılan sonucun açıklanmasıdır.


Sınırlı Denetimin Kapsamı

Sınırlı denetim, Sınırlı Bağımsız Denetim Standardı (SBDS) 2410 "Ara Dönem Finansal Bilgilerin, İşletmenin Yıllık Finansal Tablolarının Bağımsız Denetimini Yürüten Denetçi Tarafından Sınırlı Bağımsız Denetimi"ne uygun olarak yürütülmüştür. Sınırlı denetimimiz, ara dönem faaliyet raporunda yer alan finansal bilgilerin, sınırlı denetimden geçmiş ara dönem finansal tablolar ve açıklayıcı notlar ile tutarlı olup olmadığına ilişkin incelemeyi kapsamaktadır. Ara dönem finansal bilgilerin sınırlı denetiminin kapsamı, Bağımsız Denetim Standartları'na uygun olarak yapılan ve amacı finansal tablolar hakkında bir görüş bildirmek olan bağımsız denetimin kapsamına kıyasla önemli ölçüde dardır. Sonuç olarak ara dönem finansal bilgilerin sınırlı denetimi, denetim şirketinin, bir bağımsız denetimde belirlenebilecek tüm önemli hususlara vakıf olabileceğine ilişkin bir güvence sağlamamaktadır. Bu sebeple, bir bağımsız denetim görüşü bildirmemekteyiz.


Sonuç

Sınırlı denetimimiz sonucunda, ilişikteki ara dönem faaliyet raporunda yer alan finansal bilgilerin sınırlı denetimden geçmiş ara dönem finansal tablolar ve açıklayıcı notlarda verilen bilgiler ile, tüm önemli yönleriyle, tutarlı olmadığına dair herhangi bir hususa rastlanmamıştır.


Mevzuattan Kaynaklanan Diğer Yükümlülükler

Şirket'in portföyünde yer alan Gayrimenkullerin önemli kısmı Turizm Sektörüne yönelik yatırımlardan oluşmakta olup porföyde yer alan "Martı Myra" ve "Martı Marina" tesisleri Şirket'in ana ortağı olan Martı Otel İşletmeleri A.Ş. (Martı Otel) tarafından işletilmektedir. Şirket bu tesisleri işleten Martı Otel İşletmeleri A.Ş.'nden kira geliri elde etmekte, bu kira tutarı ise ilgili tesislerden elde edilen toplam hasılata göre değişkenlik gösterebilmektedir. Bu nedenle Şirket'in finansal performansı ve nakit akışları "Turizm Sektörü" ve dolayısıyla Martı Otel ile yakından ilgilidir. Turizm Sektörü ise bazı bölge ülkeleri ile ilgili olarak yaşanan bir takım gelişmeler nedeniyle zorlu bir süreçten geçmekte olup, diğer tüm turizm yatırımcıları gibi Şirket ve ana ortağı Martı Otel bu olumsuzluklardan etkilenmiştir. Şirket Yönetimi'nin konuya ve faaliyetlerin sürdürülebilirliğine ilişkin değerlendirmeleri Not H'de yer almaktadır. Şirket Yönetimi bu değerlendirmesinde özetle Turizm Sektörünün içinde bulunduğu durumun geçici olduğunu, Turizm Sektörü'nün ve Şirket ve Martı Otel'in (Şirket ve Martı Otel birlikte "Martı Grubu") bu zorlukları aşacak tecrübeye ve kaynaklara sahip olduğunu belirtmiş ve Martı Grubu'nun faaliyetlerinin sürdürülebilirliği konusunda bir olumsuzluk olmadığı sonucuna varmıştır. Şirket'in faaliyetlerinin sürdürülebilirliği Şirket Yönetimi tarafından yapılan bu tahmin ve öngörülerin gerçekleşmesine bağlı olup ekli mali tablolar Şirket Yönetimi'nin öngörüleri ve tahminleri doğrultusunda İşletmenin Sürekliliği İlkesine göre hazırlanmıştır.


Geri Dön