28 / 03 / 2024

Martı İstanbul Hotel ''Yanımda olur musun'' sergisine ev sahipliği yapacak!

Martı İstanbul Hotel ''Yanımda olur musun'' sergisine ev sahipliği yapacak!

İstanbul'un kalbinde yer alan Martı İstanbul Hotel, 22-28 Eylül tarihleri arasında başarılı ressam Nazan PAMUK'un "Yanımda Olur musun?" adlı resim sergisine ev sahipliği yapacak.



İstanbul'un kalbinde yer alan Martı İstanbul Hotel, 22-28 Eylül tarihleri arasında başarılı ressam Nazan PAMUK'un "Yanımda Olur musun?" adlı resim sergisine ev sahipliği yapacak. Tabloların satışından elde edilecek gelir ise " Kan ve Kök Hücre Gönüllüleri Derneği " ve lösemi hastası olan 10 yaşındaki bir kız çocuğuna bağışlanacak.


Martı Istanbul Hotel, ressam Nazan PAMUK’un hafızalarda iz bırakacak resim sergisine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Martı Istanbul Hotel’in Istanbul Balo Salonu Fuaye alanında gerçekleşecek serginin, 22 Eylül Pazartesi günü 19:00’da açılış kokteyli yapılacak. Sanatçının 20 önemli eserinin görülebileceği serginin tablo satışından elde edilecek gelir ise "Kan ve Kök Hücre Gönüllüleri Derneği" ve lösemi hastası olan bir kız çocuğuna bağışlanacak. Sanatseverler başarılı ressamın eserlerini yakından görme fırsatını yakalarken, anlamlı bir etkinliğe de destek vermiş olacak. 


Resme Adanmış Bir Hayat...


1967 yılında İstanbul'da doğan Nazan PAMUK, 1970-1977 yılları arasında Almanya'da yaşadı. Küçük yaşta resimle tanışan PAMUK, 1977 yılında İstanbul'a döndü. Temel resim eğitimini Bakırköy Kız Meslek lisesinde alan sanatçı; BSM Bakırköy Sanat Merkezi, AFEM Kültür Merkezi, Taksim Art Gallery ve kendi atölyesinde eğitmenlik yapmaktadır. BASAD Bakırköy Sanatçılar Derneği üyesi olan sanatçı, yurt içi ve yurt dışında çeşitli kişisel ve karma sergilere katılmıştır. Duvar resim çalışmaları da bulunan sanatçının çeşitli koleksiyonlarda da eserleri bulunmaktadır.


Çağdaş Sanatın Yansıması; Martı Istanbul Hotel


Dünyaca ünlü tasarımcı Zeynep Fadıllıoğlu tarafından tasarlanan ve modern mimarisi içinde Selçuklu’dan ve Osmanlı’dan geleneksel motifleri taşıyan Martı Istanbul Hotel, dekorasyonunda ünlü sanatçıların eserlerine yer veriyor. Çağdaş sanatın uluslararası alandaki en değerli isimlerinden Kutluğ Ataman’ın doğrudan üretilmiş coğrafyayı yorumlayan ilk çalışması “Su” ve sanatçının yazılı metin ya da bir cümlenin içine dikkatlice bir imge gizledikleri islami hat geleneğinden ilham alan “Göz” adlı iki eseri Martı Istanbul Hotel’in duvarlarını süslüyor. 1991 yılında Devlet Sanatçısı unvanıyla onurlandırılan ve birçok önemli ödül kazanan Devrim Erbil’in 147 eseri otelde sergileniyor. Otelde, iç dekorasyon, duvar resmi, rölyef gibi alanlarda aktif olarak çalışan İranlı sanatçı Saeid Esmaeily’nin İstanbul temalı 5 eseri bulunuyor.


Geri Dön