28 / 03 / 2024

Martı Otel, İstanbul'da şehir otelciliğine girecek!

Martı Otel, İstanbul'da şehir otelciliğine girecek!

Martı Otel İşletmeleri, İstanbul 'da şehir otelciliğine girecek, Marmaris, Aydın, Dalaman ve Kuşadası 'nda da yatırım yapacak. Martı Otel İşletmeleri Yönetim Kurulu Başkanı Oya Narin, “Martı 41 'inci yılına geldi. Artık olgun bir firma. 10 yıl içinde 20



Marmaris'te 1970 yılında açtıkları 33 odalı Marmaris Martı Motel ile yola çıkan Martı Otel İşletmeleri, 41 'nci yılında yatırımlarına hız verme kararı aldı. Bu yatırım atağında öncelikle İstanbul 'da şehir otelciliğine girerek başlayan Martı, bunun yanında da Marmaris, Aydın, Dalaman ve Kuşadası 'nda da yatırıma imza atacak. Bu oteller için toplam 140 milyon dolar yatırım yapmayı planlayan Martı 'nın mevcut 4 tesisine 8 yeni tesis daha eklenecek. Yatak kapasitesi de 5 bin 400 'e ulaşacak. Martı Otel İşletmeleri Yönetim Kurulu Başkanı Oya Narin, “Martı 41 'nci yılına geldi. Bu süreç içinde artık olgun bir firma pozisyonunda. İnsanın 40-60 yaş arasındaki dönemi, tecrübe ve birikim açısından en verimli sürecidir. Martı 'nın 10 yıl içinde 20 oteli olacak ” dedi.

İstanbul 'a 12 milyon dolar

Martı Otel İşletmeleri 'nin bugüne kadar ağırlıklı olarak kendi sahip olduğu ve iştiraklerine ait tesisleri işlettiğini belirten Oya Narin, “Yatak kapasitemiz de belli bir çizgide kalmıştı. Geçen yıldan itibaren belli bir yatırım atağına girdik. En önemli adımımız İstanbul 'da otel kiralamamız oldu. İstanbul Taksim 'de 30 yıllığına bir bina kiraladık ve burada 300 odalı 5 yıldızlı bir otel yapacağız. Binanın dönüşümü için 12 milyon dolar harcayacağız. 11 katlı ve 22 bin metrekarelik alana sahip bu otelin ismi Martı İstanbul (MCity İstanbul) olacak. Diğer otellerimiz 6 ay çalışıyor. Bu otelimiz 12 ay çalışması planlanıyor ve ciromuza önemli bir katkısı olacak. İstanbul 'da ağırlıklı olarak butik otel arayışında olacağız. Küçük ölçekli projeler düşünüyoruz ” diye konuştu. Narin, şehir otelciliğinde önce ‘İstanbul ' dediklerini vurguladı ve İstanbul 'un Avrupa 'dan daha kıymetli olduğunu söyledi.

İlk kültür oteli

şžehir otelciliğinde attıkları bu adımın yanı sıra yeni tesislerin de hazırlığı içinde olduklarını kaydeden Oya Narin, şu bilgileri verdi: “Önümüzdeki yıl itibariyle Aydın 'ın Karacasu mevkiinde Türkiye 'nin ilk kültür tesislerinden birinin açılışını yapacağız. 50 odalı bu otelin açılışı için 23 Nisan tarihini hedefledik. Martı Afrodisias Hotel içerisinde heykel okulu olacak. 3 bin 622 metrekare alan üzerine kurulu tesisin içerisinde 5 adet sanat atölyesi ve alışveriş merkezi de olacak. Örenyerlerinde tesis yapılır mı yapılmaz mı diye tartışma var. Ancak yatırımcı olarak trendlere bakarak, rakamları da baz alarak plan yapıyoruz. Bu bölgelerde otel yok ve ciddi turist yoğunluğu var. Yaptığımız çalışmalara göre 50 odanın yetmeyeceğini de gördük. ”

Marmaris 'te iki tesis

Marmaris 'te de iki yeni tesislerinin olacağını ifade eden Oya Narin, şöyle konuştu: “Hisarönü 'nde Martı Hemitea Hotel 'i açacağız. Yörede yaşan bir yarı tanrıçanın ismini otele verdik. Otelimiz, bölgenin kültürünü ve izlerini de yansıtacak. 28 adet lüks üniteli ve 56 yatak kapasiteli Martı Hemitea Hotel 'i 2011 Eylül ayında hizmete açmayı planlıyoruz. Onun yanı sıra 2012-2013 yılında Marmaris 'te 49 yıllığına kiraladığımız Maliye Kampı 'nın arazisinde 300 odalı bir tesis açacağız. İlk Martı oteline komşu olan bir alan. Bölgenin en güzel tesislerinden bir tanesi olacak. Burada İngiliz ve Alman pazarından ciddi bir taleple karşı karşıyayız. Marmaris piyasasına böyle bir tesisin gelmesi de piyasa için iyi olacak. ”

Turizme de teşvik verilirse değerimizi yurtdışına taşırız

Oya Narin, “Türk otelciliği kendini ispat etti. Dünya sıralamasında 7 'nciyiz ve 5 'nciliğe oynuyoruz. Artık markalaşmış Türk zincirlerin de uluslararası platformlara taşınması lazım. Bundan sonra hedef yurtdışı. Hükümetimizin de bize bu konuda destek vereceğini düşünüyorum. Aynı inşaat firmalarında olduğu gibi, turizme de teşvik verilirse marka değerimizi yurtdışına taşırız. Ne kadar bilinirseniz o kadar yüksek fiyatla satma şansınız olur ” dedi.

Kuşadası ve Dalaman hedefte

Kuşadası ve Dalaman bölgesinde de 2 tane tesisi açmak için planlar yaptıklarını dile getiren Oya Narin, şunları söyledi: “Kuşadası 'nda 1300 yataklı 5 yıldızlı otel projemiz var. 2014 'te açmayı planlıyoruz. Burada aynı zamanda 80 adet de ticaret ünite olacak. Bölgeye gelen turiste hitap edecek, günübirlik alışveriş amaçlı aynı zamanda konaklama imkanı da veren bir tesis yapıyoruz. Ayrıca Dalaman 'da da 1000 yataklı, 400-450 odalı bir tesisimiz olacak. Birinci sınıf bir tatil köyü yapacağız. ” Narin, inanç turizmi bölgesinde de bazı araştırmalarının olduğunu sözlerine ekledi.

Ciro üçe katlanacak

Oya Narin, 2014 'ün sonuna kadar hem yatırım hem yeni işletme hem de büyüme sürecini devam ettireceklerini vurgulayarak, “Bu yatırımlarımızın toplam değeri 140 milyon dolar civarında olacak. Yatırımlar otelcilikte 35 milyon dolar olan ciromuzu, finalde üçe katlayacak ” dedi.

Meltem Kara / HÜRRİYET


Geri Dön