26 / 04 / 2024

Mart'tan itibaren 11 bin konut satışa çıktı!

Mart'tan itibaren 11 bin konut satışa çıktı!

Konut satışları bahar aylarında canlanırken, Mart'tan itibaren yaklaşık 11 bin konutluk yeni proje satışa sunuldu. Mart ayından itibaren ev satışları hareketlenmeye başlarken, inşaat şirketleri de devlet desteğine benzer kampanya yarışına girdi.



Sektördeki hareketin seçimlere kadar sürmesi bekleniyor Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 27 Ocak'ta açıkladığı, ev alan vatandaşın yüzde 25'lik birikimine yüzde 15 devlet teşviğine özel sektör de kendi kampanyalarıyla destek oluyor. Mart ayından itibaren ev satışları hareketlenmeye başlarken, inşaat şirketleri de devlet desteğine benzer kampanya yarışına girdi. Sıfır faiz, teslim sonrası ödeme gibi kampanyalar düzenleyen konut üreticileri, müşteriyi teşvik etmek için faiz desteğinden, finansman desteğine kadar yeni yolları deniyor. 


Bahar aylarında mevcut projelerde stokları eritmek için kampanyalar sürerken, yeni projeler de birer birer satışa çıkacakları günü bekliyor. 

Mart ayından itibaren sektörde 10 bin 800 yeni konutun arzı yapılırken, bu hareketin seçimlerin yapılacağı Haziran ayına kadar sürmesi bekleniyor. 

Yeni projeler geldi Konut satışları açısından "yüksek sezon" olarak değerlendirilen bahar aylarında, sektörde canlılık başladı. 


Özellikle faiz oranlarının da geçen yıla göre düşük seviyede bulunması, konut satışlarını tetikleyen unsurların başında Tüketicinin aşağı yönlü hareket etmez' öngörüsü de seçim öncesinde konut satışlarına hız verdi. Bu hareketten yararlanmak isteyen konut üreticileri de yeni projelerini raflardan indirmeye başladı MART ayında, Emaar Türkiye'nin The Address Residence, Ofton'un Elysium Elit Koşuyolu, Kuzu Grup'un Ataköy'deki Sea Pearl, Yeşilyurt inşaat'ın Stili istanbul Adoria, Kiptaş'ın 4 bin konutluk Vaditepe projesinin Vaditepe Göl Evleri etabı, DKY inşaat'ın DKY Kartal, Sur Yapı'nın Mirage Rezidans ve ilkbahar, Irmak Group ve Çolakoğlu Yapı'nın Başakşehir'deki Vadişehir projelerinin lansmanlarını yapıldı. 


Nisan ayında ise neredeyse her gün bir konut projesinin satışlarına başlandı. Nisan'ın ilk günlerinde  Ankara  projeleri atağa geçti. 

Mesa'nın Mesa Koza 66 ile Tepe ve Mesa'nın ortak imzasını taşıyan Park Mozaik projelerinin hemen ardından Sinpaş Yapı, Çankaya Oran'daki yeni konutlarını devreye aldı. 


Oryataş'ın Ümraniye'deki Oryapark, Cihan İnşaat'ın Avrupark, Mutlu İnşaat ve Ak Proje'nin Botanica istanbul, Yiğit Grup'un Fortis istanbul, 24 Gayrimenkul'un istasyon 24 ve Airport 24, Elmar Yapı'nın Ankara'daki Elmar Tovvers, Torunlar GYO'nun 5. Levent, iş GYO ve Altınhas'ın Kasaba, Arıkan Yapı'nın Toskana Orizzonte, Tatar Yapı'nın LoftUp projeleri Nisan'da piyasaya sunulan konutlar oldu. 


Mayıs ayında da Ünal İnşaat ile Özler inşaat Ortaklığı'nın istanbul Levent Inn, Ceylan inşaat'ın Muhteşem Yeni Yüzyıl Konutları, Aşçıoğlu'nun Selenium Retro, Dap Yapı'nın Adam Kule projeleri satışa çıkacak. 


Vatan


Geri Dön