19 / 04 / 2024

MARZİNC Karabük OSB'ye geri dönüşüm tesisi kuracak!

MARZİNC Karabük OSB'ye geri dönüşüm tesisi kuracak!

Marmara Geri Kazanım (MARZİNC) Türkiye’nin önemli sanayi tesislerine geri dönüşüm projeleri yapmaya devam ediyor...



MARZİNC AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dalbeler, bu yılın kasım ayında Karabük Organize Sanayi Bölgesi’ndeki tesislerinin üretime başlayacağım açıkladı. Yatırım konusunda küçük gecikme ve aksaklıkların dışında herhangi bir değişiklik olmadığını ifade eden Dalbeler, “Her yatırımda olan ufak tefek aksamalar gecikmeler yaşanıyor. Onları biz zaten olağan şayıyoruz. Tahminimiz ekim ayının sonu, kasım ayının başı itibariyle tesisi faal hale

getirmiş olacağız. Eylül ayının sonunda bizim işte soğuk test dediğimiz makinelerin tek başına çalıştırılması tamamlanacak. Sonrasında da ekim ayının sonu itibari ile otomasyon vesaire bittiğinde sıcak testlere başlamayı planlamaktayız. Yani fırın ateşlenip artık çalışması inşallah başlamış olacak, hedefimiz o” dedi. Filyos Liman Projesi’nin önemine de değinen Dalbeler, “Filyos Limanı, Karabük’ün dışarı açılan kapısı olacak. Kapı açıldıktan sonra Karabük zaten sınavını başarı ile vermiş olacak. Karabük ciddi bir anlamda cazibeyi kendi içinde yaratacaktır. Bazen niye uzaktan geliyorsunuz diye soruyorlar. Bakın şimdi Filyos Projesi ile birlikte mesafe o kadar kısalıyor ki bir anda burası, farklı cazibelerin ortaya çıkabileceği bir merkez haline gelecek. İşte biz de bunu değerlendirmeye başlayacağız. Ondan sonra da yeni yatırımlar düşüneceğiz. Geçmişte Karabük’e bakıldığında kendi içine kapalı görünürdü ama şu andan itibaren bizim açımızdan farklı bir görüntü sergilemeye başlamıştır” şeklinde konuştu.


MARZİNC tarafından kurulacak olan baca tozlarının geri kazanımı ve bu kazanım sırasında elde edilecek çinko üretim tesisinin, Karabük ekonomisine büyük katkısı olacağını kaydeden Darbeler, “Bu tesis, yeni tesislerin kurulmasını sağlayabilir ve yeni bazı yatırımları tetikleyerek Karabük ekonomisinin önünü açabilir. Tüm bu gelişmelerin beraberinde istihdam oranlarına olumlu şekilde yansıması olacaktır” dedi.


Dünya




Geri Dön