29 / 03 / 2024

Masa Dağı'na yapılacak simge eser yarışmasının kazananı belli oldu!

Masa Dağı'na yapılacak simge eser yarışmasının kazananı belli oldu!

Masa Dağı'na yapılacak simge eser için düzenlenen yarışmada Dr. Mimar Ervin Garip ile Dr. Mimar Banu Garip'in eseri birinci oldu.



Antalya kent merkezinin kuş bakışı gören Masa Dağı'na kazandırılacak olan simge eser için düzenlenen ulusal fikir proje yarışmasında Dr. Mimar Ervin Garip ile Dr. Mimar Banu Garip'in Kepez isminin anlamlarından biri olan 'taç' şeklinde tasarladıkları eseri birinci oldu. Kepez Belediyesi'nin, Mimarlar Odası Antalya Şubesi koordinasyonunda, Masa Dağı'nda 200 dönümlük alana yapacağı simge eser ile kültür ve doğa parkı için düzenlediği "Odak Yapı Mimari ve Çevre Düzenleme Fikir Projesi Yarışması" sonuçlandı. Yarışma Jürisi, 3 günlük bir değerlendirmenin ardından 28 proje içerisinde dereceye giren eserleri belirledi. 


SİMGE YAPI TÜRKİYE'DE İLK 

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü yarışma sonuçlarını Mimarlar Odası Antalya Şube Başkanı Osman Aydın, Peyzaj Mimarları Odası Antalya Şube Başkanı Keziban Arıcan, belediye meclis üyeleri, başkan yardımcıları ve belediye bürokratlarının katıldığı toplantıda açıkladı. Mimarlar Odası Antalya Şube Başkanı Aydın, 1. olan eserin simge yapı olarak Türkiye'de bir ilk olduğuna işaret etti. 


ELDEN GİDECEKTİ

2014 yerel seçimlerinde Kepez'e, simge eser kazandırmayı vaat ettiklerini belirten Başkan Tütüncü ise, "Simge eserler, simge özelliğini yıllar içerisinde alırlar. Önemli olan şehrin mimarisini belli bir noktaya getirmek ve şehre bir takım hizmetler üretildiğini göstermek bakımından belli tasarımlar yapmaktır" diye konuştu. Projenin uygulanacağı alanla ilgili de bilgi veren Tütüncü, "Arazi aslında 2B'den dolayı istismar edilecek, kentin elinden uçup gidecek 200 dönümlük bir araziydi. Simge eser çalışmamız olmasaydı belki 200 dönümlük arazi 2B'den kaynaklı bir takım fırsat düşkünlerinin eline geçecekti. Proje ile bu amacın önüne geçtik" dedi.


Sabah Akdeniz


Geri Dön