19 / 04 / 2024

MASKİ'den dev altyapı yatırımı!

MASKİ'den dev altyapı yatırımı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Manisa’nın 17 ilçesinde başlattığı dev altyapı hamlesine 114 Mahalle Projesi ile devam ediyor.




MASKİ Genel Müdürlüğü, gelişen ve büyüyen Manisa’nın ihtiyaçlarına cevap veren projeleriyle 17 ilçenin her köşesine hizmet götürmeye devam ediyor. MASKİ, il genelindeki altyapıların yenilendiği 95 Mahalle Projesi’nin ardından hazırladığı 114 Mahalle Projesi ile mahallelere dokunarak altyapı yaralarını tedavi ediyor. MASKİ Projeler Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan etüd ve inceleme çalışmaları neticesinde, ilk etapta aciliyet sırasına göre belirlenen mahallelerde gerçekleştirilecek çalışmaların proje ihalesine çıkıldı. MASKİ, 25 mahallenin kanalizasyon ve 15 mahallenin de içme suyu hatlarını tamamen yenilemenin yanı sıra, 11 mahallede de dere ıslah çalışması yapacak.

Mahalleler fosseptik çilesinden kurtulacak

MASKİ Genel Müdürlüğü, Manisa’nın 17 ilçesinde gerçekleştireceği çalışmalar kapsamında ilk etapta 25 mahalleye ait kanalizasyon şebekesini komple yenileyecek. Şimdiye kadar hiç kanalizasyon hattı bulunmayan mahallelere ise sıfırdan hat döşeyecek olan MASKİ, yıllardır fosseptik çilesi çeken vatandaşların koku ve sinek derdine çare olarak mahalleleri sağlıklı altyapı sistemine kavuşturacak.

Her Manisalı temiz su içecek

114 Mahalle Projesi kapsamında başlayacak çalışmalarla 15 mahallenin daha içme suyu sorunlarını ortadan kaldıracak olan MASKİ, mahallelerde bulunan içme suyu şebeke hatlarını tamamen yenileyecek. Bölgenin ihtiyacına göre terfi ve isale hatlarının da yapılacağı proje sayesinde Manisa’nın her köşesinin temiz ve kaliteli içme suyu ihtiyacı karşılanacak.

Yağmurlar felaket olmaktan çıkıyor

Kanalizasyon ve içme suyu çalışmalarının yanında MASKİ, 11 mahallede de dere ıslahı yapacak. Derelerin ıslah edilmesiyle birlikte yağışlı havalarda oluşan taşkınların önüne geçilerek, dere yakınlarında ikamet eden vatandaşların can ve mal güvenlikleri sağlanmış olacak.

MASKİ’yle hizmete kavuşacak yeni mahalleler:

SALİHLİ: Emirhacılı – Karayahşi, Çelikli, Kemerdamları Merkez ve Musalar Yerleşkeleri, Yağmurlar, Karaağaç, Köseali, Bektaşlar.

SARIGÖL: Yeşiltepe, Doğuşlar, Kahramanlar Merkez Yerleşkesi, Karacaali MerkezYerleşkesi, Tırazlar, Kızılçukur, Afşar Merkez Yerleşkesi ve Bahçearası Mevkii,  Ziyanlar, Günyaka.


Manisa Büyükşehir Belediyesi





Geri Dön