24 / 04 / 2024

Maslak 1453'te sıra ticari ünitelerde!

Maslak 1453'te sıra ticari ünitelerde!

Konut satışında sona gelinirken, bu kez 533 bağımsız üniteden oluşan ticari bölüm kamuoyuna sunulacak. Ticari ünitelerin satış ve kiralama yöntemi bir ay içinde kesinlik kazanacak.



Ağaoğlu Grubu ile Emlak Konut'un Maslak 1453 karma projesinde, bu kez sahneye ticari üniteler çıkıyor.  Konut satışında sona gelinirken, bu kez 533 bağımsız üniteden oluşan ticari bölüm kamuoyuna sunulacak. Ticari ünitelerin satış ve kiralama yöntemi bir ay içinde kesinlik kazanacak. Ağaoğlu, ticari ünitelerin tamamım kiralamak için beş güçlü Körfez grubu ile bir konsorsiyum oluşturuyor. 


Ağaoğlu Şirketler Grubu'nun en önemli projelerinden 'Maslak 1453'te ikinci perde açılıyor. İki yıl önce başlanan projede konutların teslimatı için sona yaklaşılırken, yakın zamanda ticari ünitelerin satış ve/veya kiralaması da gerçekleştirilecek. Ticari ünitelerde satış ve kiralama yöntemi henüz belirlenmedi. Birkaç alternatif üzerinde çalışma yürütülüyor. Önümüzdeki ayın sonuna kadar bunlardan biri seçilecek. 



Bu noktada önemli bir hazırlığı ifade edelim. Projenin yüzde 65'ine sahip olan Ağaoğlu Grubu (geri kalanına Emlak Konut sahip), bu konuda bir konsorsiyum oluşumuna önderlik ediyor. Ağaoğlu ile birlikte altı grubun yer aldığı konsorsiyum, ticari ünitelerin tamamını kiralamaya talip olacak.  Edindiğimiz bilgiye göre konsorsiyumda yer alan Ağaoğlu dışındaki beş grubun tamamı Körfez sermayesini temsil eden güçlü kuruluşlardan oluşuyor. Aralarında 280 markayı yöneten bir perakende grubu, 15 bin megavatlık elektrik üretim gücüne sahip bir enerji devi ve bir banka sahibi var. Bu beş gruptan hiçbirisi Türkiye'de henüz yatırıma soyunmuş değil. 


PROJEDE SON DURUM 

• Bugüne kadar 4 bin 111 dairenin satışı yapıldı. 

• Bin 638 daire yabancıya satıldı. 

• Yıl sonuna kadar 2 bin 171 daire teslim edilecek. 

• Eylül 20l6'da 2 bin 500 dairenin teslimi yapılacak. 


TEK ELDEN YÖNETİM 

Ağaoğlu, bu konsorsiyum yoluyla ticari ünitelerin tek elden yönetilmesini amaçlıyor. Halihazırda fizibilite çalışmaları yürütülen konsorsiyum metodunda gelinen son durum, diğer ortak Emlak Konut un görüş ve değerlendirmesine sunulacak.  Üzerinde durulan diğer bir yöntem ise toplam büyüklüğü 133 bin m2 olan ünitelerin bağımsız kiralanması veya satılması. Bu noktada kaç ünitenin kiralanacağı, kaçının satılacağı ise yine hesaplamaların ardından belli olacak.  Ağaoğlu Şirketler Grubu CEO'su Hasan Rahvalı, ticari ünitelere dönük yaklaşımlarını, "Türkiye'de ilk kez bir caddede, organize perakende sistemini kuracağız" diye anlatıyor. Ünitelerin bağımsız satılması veya kiralanması halinde dengeli bir marka dağılımı konusunda sıkıntı yaşanabileceğini belirten Rahvalı, "Biz bir oluşuma gittik. Bağunsız uzmanlara araştırmalar ve hesaplamalar yaptırıyoruz.  Konsorsiyum fikrinde anlaşırsak, Emlak Konut'a da tabii ki projeyi sunacağız. Hep beraber bir ortak akıl oluşturacağız" diyor. 


Ekonomist 



Geri Dön