25 / 04 / 2024

Maslak, Huzur ve Ayazağa, vergilerini hangi belediyeye ödeyecek?

Maslak, Huzur ve Ayazağa, vergilerini hangi belediyeye ödeyecek?

Maslak, Huzur ve Ayazağa Mahalleleri, 1 Nisan 2014'te Sarıyer Belediyesi'ne bağlanarak Sarıyerli oldu. Sarıyer Belediyesi, bu mahallelerde neler yapıyor? Maslak, Huzur ve Ayazağa'daki konut ve işyeri sahipleri vergilerini hangi belediyeye ödeyecek?



Maslak, Huzur ve Ayazağa, vergilerini hangi belediyeye ödeyecek?


Maslak, Huzur ve Ayazağa'nın Sarıyer'e bağlanması için 30 Mart yerel seçimlerinin geçmesi bekleniyordu. O geçiş gerçekleşti. Peki şimdi neler oluyor? 


Maslak, Huzur ve Ayazağa mahallelerinin Şişli'den alınarak Sarıyer'e bağlanması, 18 Ekim 2012 Perşembe günü TBMM'de kabul edilen 13 ili büyükşehir kapsamına alan Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile Bazı Kanun ve KHK'lerde Değişiklik Yapan Kanun Tasarısı'nın 2. maddesi gereğince gerçekleşti.


Ancak üç mahallenin resme Sarıyer'e bağlanması için 30 Mart 2014 Mahalli İdareler Seçimi’nin gerçekleşmesi bekleniyordu. Seçimler geçti ve üç mahalle, 1 Nisan 2014 itibariyle Sarıyer’e bağlandı. 



Maslak, Huzur ve Ayazağa ahalisi vergilerini kime ödeyecek?


Maslak, Huzur ve Ayazağa’da konut veya işyeri sahipleri, 31 Mayıs 2014 tarihinde sona erecek Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi 1’inci taksit ödemesini ayrıldıkları Şişli Belediyesi’ne yapacak.


Bu üç mahalledeki mal sahipleri, Kasım ayında gerçekleşecek Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi 2’inci taksit ödemesini ise Sarıyer Belediyesi’ne yapacaklar.



Sarıyer Belediyesi, üç mahallede neler yapıyor? 


Şu an Maslak, Huzur ve Ayazağa Mahalleleri için Şişli Belediyesi’nden Sarıyer Belediyesi’ne ruhsat devir işlemleri gerçekleştiriliyor.


Sarıyer Belediyesi, üç mahalleye de altyapı ve diğer belediyecilik hizmetlerini vermeye başladı.


Sarıyer Belediyesi zabıta ekipleri, Maslak, Ayazağa ve Huzur Mahalleleri’nde bulunan 15 bin konut ve 8 bin işyeri kayda geçiriyor. Zabıta ekipleri, yazılı kaydın yanı sıra mahallelerdeki konut, ofis ve dükkanların fotoğraflarını da çekerek görsel kayıt arşivi de tutuyor. 



Sarıyer Belediyesi Maslak binası ne zaman bitecek?



Maslak, Huzur ve Ayazağa, vergilerini hangi belediyeye ödeyecek?


Öte yandan Sarıyer Belediyesi’nin yeni binası Maslak’ta İstinye Park’ın arkasında yükselmeye devam ediyor.

Uluslararası Breeam sertifikası ile ‘Dünyanın ilk yeşil sertifikalı hizmet binası’ ünvanına sahip olacak Sarıyer Belediye Binası için sözleşme 06 Şubat 2014’te imzalandı ve 12.15 m’lik 658 adet fore kazık çakılarak hafriyatı bitirildi. Sarıyer Belediyesi’nin Maslak’taki yeni hizmet binasının 2016’nın ilkbahar döneminde hizmete açılması hedefleniyor.


Geri Dön