29 / 03 / 2024

Maslak'a 4 bin 260 konut geliyor!

Maslak'a 4 bin 260 konut geliyor!

Emlak Konut GYO, Maslak´taki 241 bin 905 metrekare yüzölçümüne sahip arsasını ihaleye çıkardı



Emlak Konut GYO, İstanbul Şişli Ayazağa´daki 1. Etap´ta yer alan 241 bin 905 metrekare yüzölçümüne sahip arsasını ihaleye çıkardı. Üzerine 446 bin 17 metrekare inşaat yapma izni bulunan arsanın ihalesi 21 Eylül tarihinde gerçekleşecek.

Emlak Konut GYO tarafından ihaleye çıkarılan Ayazağa´daki arsanın 193 bin 900 metrekaresi konut alanı olarak imar planlarında yer aldı. Bu alanın 2.2 emsal değeri bulunduğu için üzerine 426 bin 580 metrekare inşaat yapma izni bulunuyor. Bu şartlar değerlendirildiğinde Ayazağa´ya 4 bin 260 konut yapma imkanı mevcut.

Ticaret alanı olarak ayrılan 7 bin 775 metrekarelik alanın ise emsal değeri 2.5. Bu parsele de 19 bin 437 metrekare inşaat yapılabilecek. Arsada özel sağlık tesislerine 4 bin 730 metrekare, özel kreşlere 2 bin 500 metrekare, ilköğretim okullarına 8 bin metrekare, dini tesislere 5 bin metrekare ve park alanına da 20 bin metrekare yüzölçümünde parseller ayrıldı.

Arsanın plan notlarına göre konut parseli üzerinde belirlenen emsal değerine karşılık gelen toplam inşaat alanının en fazla yüzde 20´si ticaret birimi olarak inşa edilebilecek. Bu birimler içerisinde iş merkezi, ofis, büro, avm, çok katlı mağaza, çarşı, otel, motel, konaklama tesisleri, sinema, tiyatro, sergi salonları, restoran, kafe, lokanta, gazino gibi yeme içme üniteleri, yönetim binaları, banka ve finans kurumları, apart konut, rezidans kullanımları yer alabilecek.
Planlama alanının tamamında eğimden dolayı açığa çıkan bodrum katların ortaya çıkacağını açıklayan Emlak Konut GYO, bu alanların da iskana dahil edilmesine rağmen emsale dahil olmayacağının altını çizdi. Emlak Konut, bu kısımlarda yüksekliğin serbest olduğunu ve bina yapımı için ilçe belediyesinin tayin edeceği avan projenin esas alınacağını açıkladı.
Hüseyin BELİBAĞLI/emlakkulisi.com

Detaylı bilgi için tıklayın

Konuyla ilgili basında çıkan diğer haberler

Emlak Konut Maslak´ta 4 bin 260 konut yaptıracak

Emlak Konut GYO, İstanbul Şişli Ayazağa´daki 1. Etap´ta yer alan 241 bin 905 metrekare yüzölçümüne sahip arsasını ihaleye çıkardı. Üzerine 446 bin 17 metrekare inşaat yapma izni bulunan arsanın ihalesi 21 Eylül tarihinde gerçekleşecek.
Emlak Konut GYO tarafından ihaleye çıkarılan Maslak Ayazağa´daki arsanın 193 bin 900 metrekaresi imar planlarında konut alanı olarak yer aldı. Emsal değeri 2.2 olan arsanın üzerine 426 bin 580 metrekare yüzölçümünde konut inşaat ı yapma izni bulunuyor. Bu şartlar değerlendirildiğinde Maslak´taki konut fiyatlarını derinden etkileyecek 4 bin 260 konut yapılabilir.

Maslak Ayazağa´da ticaret alanı olarak ayrılan 7 bin 775 metrekarelik alanın emsal değeri ise 2.5 olarak imar planlarına işlendi. Projede bu parsele 19 bin 437 metrekare inşaat yapılabilece ği açıklanırken özel sağlık tesislerine 4 bin 730 metrekare, özel kreşlere 2 bin 500 metrekare, ilköğretim okullarına 8 bin metrekare, dini tesislere 5 bin metrekare ve park alanına da 20 bin metrekare yüzölçümünde parseller ayrıldı.
Arsanın plan notların da konut parseli içinde ticari alan yapılabileceği bilgisine yer verildi. Bu alana gerçekleştirilmesi düşünülen ticaret alanı ise toplam inşaat alanının en fazla yüzde 20´si kadar olabilecek. Bu birimler içerisinde iş merkezi, ofis, büro,avm gibi merkezler, konaklama tesisleri, eğlence ve sosyal tesisler apart konut ve rezidans yer alabilecek.

Arsanın bulunduğu alanının tamamında eğimden dolayı açığa çıkan bodrum katların ortaya çıkacağını açıklayan Emlak Konut GYO, bu alanların da iskana dahil edilmesine rağmen emsale dahil olmayacağının altını çizdi. Emlak Konut, bu kısımlarda yüksekliğin serbest olduğunu ve bina yapımı için ilçe belediyesinin tayin edeceği avan projenin esas alınacağını açıkladı.
Milliyet

YASAL UYARI : Haber sitemiz 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na uygun olarak yayın yapmaktadır. Sitemizde yayınlanan haber ve fotoğraflar, ilgili sayfamıza link verilmek koşuluyla yayınlanabilir. Aksi durumlarda art niyetli kişi ve/veya kuruluşlar ile ilgili her türlü yasal haklarımız saklıdır.


Geri Dön