29 / 03 / 2024

Massena 5 yeni ofis açacak!

Massena 5 yeni ofis açacak!

Workinton CEO’su Pınar Massena, yurtdışında ofis açtıklarını söyledi. Türkiye’de de büyümeye devam edecek Messena 5 yeni şube açmayı hedefliyor.



Workinton CEO’su Pınar Massena, yurtdışında ilk olarak ABD’de bir girişimciyle beraber ofis açtıklarını belirterek, Workinton üyelerinin San Diego’daki ofisi kendi üyelikleri kapsamında kullanabileceklerini söyledi.



Anadolu’ya açılım


Massena, Türkiye’de de büyümeye devam edeceklerini dile getirerek, “Bu yıl içinde 5 yeni şube açarak şube sayısını 17’ye çıkarmak istiyoruz. Dünyada ortak çalışma alanlarının sayısı artıyor. Türkiye’de de bu yönde bir gelişim var. Şu anda İstanbul,  Ankara  ve İzmir’de varız. Yeni iller olarak franchise yöntemiyle Eskişehir, Bursa, Gaziantep gibi şehirlere de açılmak istiyoruz” dedi.


Türkiye’de artık firmaların co-working ortak çalışma alanlarında hazır ve sanal ofisleri tercih ettiklerini aktaran Massena, “Ekonomik durgunluk bu alana ilgiyi artırıyor. Ekonomik durgunlukta işleri artan birkaç sektörden biriyiz. Önümüzdeki yıl ciromuzu yüzde 50 oranında artırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.


Start up’lar ilgileniyor


Massena, dünyadaki trendler hakkında da bilgi verek, şunları söyledi: “Dünyada ofisler çok hızlı gelir getiren yapıya dönüşüyor. Artık yatırım maliyetlerini 2-4 yıl arasında almayı hedefliyorlar. Dünyada 12 aydan daha fazla ofis kiralayanların oranı bir önceki yıla göre yüzde 63’den yüzde 65’e düştü. 


Yani büyük firmalar ofislerini ortak çalışma alanlarına kaydırıyor. Yatırım açısından bakıldığı zaman ise ortak çalışma alanlarında çalışanların yüzde 77’si büyüme planları yapıyor. Özellikle start up’lar için önemli tercih haline geldik.”




Milliyet


Geri Dön