19 / 03 / 2024

Mavikent 4. Etap Konutları kurası çekildi!

Mavikent 4. Etap Konutları kurası çekildi!

Gaziantep’te, Mavikent 4. Etap konutları çekilen kurayla sahiplerini buldu. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, bir kaç ay içerisinde bin konut için daha kura çekimi yapacaklarını söyledi.



Şahinbey Belediyesi tarafından daha önce 2 bin 340 dar gelirli ailenin kura ile ev sahibi olduğu Mavikent’te bin konutun daha kurası noter huzurunda gerçekleştirildi. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, bir kaç ay içerisinde bin konut için daha kura çekimi yapacaklarını söyledi.

Şahinbey Belediyesi tarafından yaptırılan daha önce 2 bin 340 dar gelirli ailenin kira öder gibi 10 yıl taksitle ev aldığı Mavikent Konutları’nın 4’üncü etap kura çekimi Şahinbey Kapalı Spor Salonunda yapıldı. Kura çekilişine; Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gaziantep Vali Vekili Mehmet Tevfik Emre, AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Şahinbey Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Belediye Başkanı yardımcıları, Daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. 30 bin 724 kişinin başvuru yaptığı kura töreninde uygun koşullarda ev sahibi olmaya hak kazanan bin aile evlerine kavuştu. İsimlerin okunmasıyla büyük bir mutluluk yaşayan aileler sevinç gözyaşları döktü. Ev sahibi olan aileler, sevinçlerini aile fertlerine sarılarak yaşadı.


“ORTA UZUN VADEDE 50 BİN KONUT ARZI OLABİLİR”

Bakan Mehmet Şimşek, Başkan Mehmet Tahmazoğlu’nun ufuk ve vizyonundan övgüyle bahsederek şöyle konuştu: “Bakın konut meselesi sadece Gaziantep’te yok. Gaziantep’te maalesef yüzde 70-75’i on yıllar önce gecekondularla yapılmış. Şahinbey başta olmak üzere birçok mahallemizde modern dünyanın geldiği nokta itibarıyla çokta yaşanabilir bir şehir görüntüsü yok, aslında fiilen çok yaşanabilir alan yok. Büyük bir sorun var ama bu sorunu çözebilecek güçlü bir ekip var. Bizde Ankara’da başkanlarımızın söylediği gibi diğer milletvekili kardeşlerimizle çok güçlü bir destek veriyoruz. Bugün neredeyse 31 kat talebin olduğu Mavikent’teki kura çekimi için buradayız. Ben inanıyorum ki orta vadede başkanlarımızın ifade ettiği projeler hayata geçince bu kurallara gerek kalmadan dar gelirlimiz, işçimiz, esnafımız, emeklimiz için çok büyük modern yeni yaşam alanları oluşturabileceğiz. Bunun en önemli ayağını arsa oluşturuyor." Hazine arazilerini, TOKİ’ye belediyelerle ortak çalışsınlar bu sorunu çözsün diye devrettiklerini belirten Şimşek, şunları söyledi: "Dolayısıyla bu maliyetleri çok aşağıya çekiyoruz. Tabi ki bu projeler sadece arsa, imalat ve inşaat aşamalarından oluşmuyor. Bu projeler vizyon gerektiriyor. Onun için  TOKİ  ile birlikte güçlü bir ekiple birçok noktada konut çalışmaları için büyük bir çaba gösteriliyor. Şimdi 1.000 konuttan bahsediyoruz ama önümüzdeki 3 ile 5 yıl arasında Allah’ın izniyle çok daha hızlanacak ve orta uzun vadede 50 bin konut belki onunda çok ötesinde bir konut arzı oluşabilecek.”


“EV SAHİBİ OLANA KADAR ÇALIŞACAĞIZ”

Kura çekilişinde konuşan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 1.000 aileyi daha ev sahibi yapmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Böylesi önemli bir günde kendilerini yalnız bırakmadıkları için Bakan Mehmet Şimşek ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e teşekkür eden Tahmazoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Büyüklerimiz ’dünyada mekan ahirette iman’ demişler. Amacımız özellikle dar gelirli vatandaşlarımız başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızı ev sahibi yapmak. Herkesin başını sokacak bir evi olması gerçekten çok önemli."

Yıllarca kiracılık yaptığını belirten Tahmazoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Sizi çok iyi anlıyorum. Ev sahibinin ne zaman zam yapacağı veya ne zaman size evden çık diyeceği tedirginliğiyle yaşar, ateşin üzerinde oturursunuz. Kendi evinizde oturmayınca emanet oturduğun şey böyledir. Bu nedenle herkesin en azından başını sokabileceği bir evi olması önemlidir. Mavikent konutları 4’üncü etabımızdaki evlerimiz aslında standardın biraz üzerinde. Her ne kadar 2+1‘de olsa oda büyüklükleri, banyosu, duşa kabini, vestiyeri, mutfak dolabı, balkonuyla birlikte daha önce yaptığımız konutlardan 11 metrekare daha büyük 99 metrekare evler oldu. İçerisinde yeşil alanları sosyal tesisleriyle birlikte bir yaşam alanı. Daha önce ev verdiğimiz vatandaşlarımız gerçekten çok memnun. Şu an bin konutumuz için 30 bin 724 olması bunun en büyük göstergesi. Vatandaşlarımız bu konutlardan alabilmek için birbirleriyle yarış yapıyor. Bu işi yapmak gerçekten kolay değil. Çok yönlü bir mücadele gerektiriyor. Öncelikle arsa temini, belediye bütçesinin buna müsait olması, ekibinizin ona göre olması, seri çalışma yapılması ve hakkaniyetle bu işin yapılması gerçekten çok zor. Biz aslında Gaziantep olarak bu konuda çok şanslıyız."

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in, Gaziantep milletvekili olduğunu hatırlatan Tahmazoğlu, şunları söyledi: "Geçen dönem ve bu dönem gerek Mavikent 1, 2 ve 3’üncü etaplarımızın yapımında gerek sanayi sitemizin arsa temininde Ankara’da en büyük destekçimiz oldu. Ben kendilerine yürekten teşekkür ediyorum. Aynı şekilde önceki dönem Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yapan Sayın Fatma Şahin bakanımız şu an Büyükşehir Belediye Başkanımız sağ olsun o da bu projelerimizin yürütülmesi konusunda gerek Ankara’da gerek son 1,5 yıldır burada çok büyük desteklerini gördük. Özellikle Mavikent bölgemizin kentsel dönüşüm alanı ilan edilmesinde desteklerini gördük. Alt yapı çalışmalarımızda yol çalışmalarında bize hep destek verdi. Ona da çok teşekkür ederim. Bu işler tabi el birliği ile oluyor. Bir ekip çalışması, hükümetiyle, yerel yönetimleriyle, milletvekilleriyle bir ekip çalışması. İnşallah gücümüzün yettiği sürece, sizler bize destek verdiğiniz sürece, görev süremiz bitene kadar, evsiz bir tek vatandaşımız kalmayana kadar, çalışmaya gayret etmeye söz veriyoruz.”


“ÜÇ AY İÇERİSİNDE YENİ 1.000 KONUT İÇİN KURA ÇEKİMİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

Yeni sosyal konut çalışmalarının davam ettiğini ifade eden Başkan Tahmazoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şu hususu belirtmek isterim. Mavikent 5’inci Etap çalışmaları devam ediyor. Bir 1000 konut daha kura çekimini inşallah 3 ay içerisinde gerçekleştireceğiz. Kurada ismi çıkmayan vatandaşlarımız üzülmesin. Sayın Maliye Bakanımız, TOKİ’ye Organize Sanayi Bölgesi arkasında 5.700.000 metrekare alan tahsis etti. Şu an TOKİ ve Büyükşehir Belediyemiz burada ciddi bir çalışma yapıyor. Yine çok sayıda konut yapılacak. Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte Küçük Sanayi Sitemiz ve Geneyik Bölgesi çevresinde yeni konut yapma planlarımız var. Şunun altını çizmek istiyorum, dar gelirli olsun, memur olsun, zengin olsun herkes ev sahibi olana kadar biz emrinizdeyiz.”


“YENİ BİR ŞEHİR KURUYORUZ”

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de, insan odaklı çalışmalarla vatandaşların huzurlu, mutlu ve güvenli ortamlarda yaşamalarını sağlamak istediklerini dile getirdi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı döneminde Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in destekleriyle 100.000 sosyal konutun projesini yaptıklarını söyleyen Şahin, şöyle konuştu: “Biz, Mehmet kardeşimle birlikte Şahinbey bölgesinde yeni planlamalar yapıyoruz. Bakanlar Kurulu kararı hiç beklemeden çıkıyor. Karar çıkar çıkmaz planlamayı yapıyoruz. Biz yöneticiler olarak daha fazla konut üretmeliyiz. O yüzden yapmış olduğumuz planlamayla Mehmet kardeşimle beraber hem Bayramlı’da hem Geneyik 2’de bütün çalışmaları tamamladık. İşin  Ankara  boyutunu tamamladık. Şimdi yerel boyutu hızlı bir şekilde sizin hizmetinize sunacağız. Burada işçi kardeşlerim var. Her gün 150.000 kardeşimizi şehrin bir ucundan Organize Sanayi Bölgesine taşıyoruz. Bu sürdürülebilir bir yaşam kalitesi olamaz. Bu sebeple bizim en büyük plan ve projemiz odur. 5.700.000 metrekare alanlık bölgede büyük bir yatırıma başlıyoruz. Yeni bir şehir yapıyoruz. İnşallah bu ay içerisinde TOKİ Başkanımız buraya gelecek ve bu şehrin projesini sizinle paylaşacağız.”


Hürriyet 


Geri Dön