25 / 04 / 2024

Mavikent 5. Etap kura sonuçları ne zaman açıklanacak?

Mavikent 5. Etap kura sonuçları ne zaman açıklanacak?

1000 ailenin ev sahibi olacağı Mavikent 5. Etap kura çekilişi Karataş Şahinbey Spor Salonunda saat: 09.30’da başlıyor. Peki, Mavikent 5. Etap kura sonuçları ne zaman açıklanacak?



Gaziantep Şahinbey Belediyesi Mavikent 5. Etap Evleri için kura çekilişini bugün düzenliyor. 1000 ailenin ev sahibi olacağı kura çekilişi Karataş Şahinbey Spor Salonunda saat: 09.30’da başlıyor.


32 bin 117 kişinin başvurduğu ve daha önceki 4. etaptan 3000 ailenin yararlandığı Kura Çekimi 2 aşamalı olacak. Mavikent 5. Etap kura sonuçları ne zaman açıklanacak?


Mavikent 5. Etap kura sonuçları, kura çekimi bittikten sonra açıklanacak.


Mavikent 5. Etap kura çekilişi 2 aşamalı olarak gerçekleşecek. 1.Aşamada; Sadece konut almaya hak kazanan 1.000 asil ve 1.000 yedek kişi belirlenecek. Kurada çıkan yedek isimler çekiliş sırasına göre ilk seçilen yedek 1. sırada, 2. seçilen yedek 2. sırada olmak üzere öncelik hakkına sahip olacak.


Daha sonra 1.000 asil ve 1.000 yedek hak sahiplerinin tahsis şartlarını tamamıyla taşıyıp taşımadığı Belediye tarafından incelenecek, tahsis şartlarını taşımayan kişilerin hak sahipliği Belediyemiz Encümeni’nce iptal edilecektir. İptal edilen asil hak sahibinin yerini sırasıyla yedek hak sahipleri alacaktır. 


2.Aşamada ise; İdare tarafından belirlenecek ileri bir tarihte, birinci aşamada belirtildiği üzere inceleme sonrası hak sahibi olma şartlarını taşıyan kişiler arasında, Şahinbey Belediye Başkanlığı’nca, konut tahsisi kesinleşen hak sahiplerinin blok, kat ve dairelerin belirleneceği noter huzurunda kura çekimi yapılacak.






Geri Dön